Cytat(dr_bonzo @ 3.01.2007, 16:06:18 )

Popieram. Pisz dopiero gdy gotowce ci nie wystarczaja.
A ja się nie zgodzę :-) A dlaczego? A dlatego, że nie podoba mi się takie podejście w tym konkretnym przypadku. Przypomina to trochę ściąganie w szkole - czerpanie korzyści z cudzej pracy, samemu obijając się zamiast pracować. Później mamy w necie pełno takich 'grup' jak ta pana hzl_91. Ludzie nieszczęśliwym trafem wejdą do portfolio, przeczytają ten stek bzdur:
Cytat
Wreście hzl_91 doszedł do wniosku, żeby zrobić najlepsze studio, jakim jesteśmy my. Obecnie jesteśmy jednym z lepszych WebStudi w Polsce.
...zdecydują się na usługę a później płaczą - nie ma produktu, nie ma zaliczki, nie ma projektanta. Oczywiście nie osądzam hzl_91 ale sądząc po wieku i jakości portfolio to do najlepszego grafika w Polsce jeszcze mu trochę brakuje, a pisanie takich rzeczy w portfolio to oszustwo, kpina i manipulacja.
Zamiast przeczytać kilka książek to łatwiej walnąć posta na forum, a później juz tylko z górki... ctrl+c, ctrl+v, '-działa? - yupii, działa!', numer konta do przelewu i bye.
Używać cudzy kod? Owszem, ale moim zdaniem jedynie wtedy, kiedy ma się wiedze, doświadczenie, rozumie się jego działanie (przynajmniej ogólnie) a nie na łatwiznę.
Cytat
Bo ja osobiście jestem cieńki w sprawie klas. Coś tam umiem, ale nie chce mi się

Chociaż to pewnie kwestia charakteru i etyki...