Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zmiany w NEOSTRADZIE i alternatywa
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Fuzja
Hej,

dowiedziałem się, że mając prędkość 640 podniosą mi ją za friko do 1024, jednak mogę zrezygnować wtedy z umowy bez żadnych konsekwencji.
Jako, że neo to kupa i nawet nie mają sterowników intelowskich pod maca pomyślałem, że zmienię dostawce.
Kogo polecacie ?
Kto ma dobre wsparcie?
No i najważniejsze czy nikt nie ma problemów u nich z netem pod Maciem intelowskim?
DeyV
chyba musisz dodać gdzie mieszkasz...
Fuzja
ups...
Świdnica, dolnośląskie (miasto koło 65k)
Wykrywacz
Polecam UPC -chello
Są w świdnicy już o ile się orientuje.

W miarę znośny kontakt telefoniczny i reakacja (od 1 dnia do 10 dni z mojego doświadczenia).

Łącza całkiem fajne i mocno stabilne. A i cenowo całkiem nieźle.
Fuzja
U TP były 3 tygodnie smile.gif
Chello już u nas jest na szczęście.
Chello classic za 120 zł 3mb mi się podoba i chyba to wezmę, teraz tylko czekam jak u nich z macami.
NetJaro
Neo to kupa?
Może TPSA jako firma umożliwiająca telefonię stacjonarną faktycznie - popełniła dużo błędów - jednak ma najszerszą i najbardziej bogatą ofertę.

Co do Neostrady - nie wiem czemu masz takie zdanie o niej. Coś w stylu, jak ktoś nie ma pojęcia o Radiu Maryja, a pod wpływem mediów nagle staje się nastawiony negatywnie do danego tematu.
Neostrada to dobre łącze, oferty też nie mają najgorszych. Również jak telefonia TPSA - Neostrada jest dobrze rozwinięta technologicznie. Nie widzę powodów, by nazywać ją kupą smile.gif

Innych łącz nie oceniam, ale grając w gry online (Entropia Universe, CS, WoW, Enemy Territory itd - sporo ich) z opini innych graczy pingi znacznie się różniły. Dodatkowo przy łączach Chello były problemy z połączeniem się różnych serwerów, freezy były itp.

Mi osobiście podoba się usługa Neostrada i chętnie z niej korzystam smile.gif
Wykrywacz
Nic tylko ci pogratulować.
Mi jak jeszcze byłem nieszcześliwym posiadaczem Neo padało średnio 2x dziennie. Pomoc techniczna tzw. Hotline przypomina mi kawałek Tool'a gdzie przez połową utworu gada właśnie automatyczna sekretarka i tłumaczy co należy kolejno tonowo wybrać. Dodzwonienie się do konsultanta udało mi się po 11 słownie godzinach. No i cena w stosunku do możliwości....

Całkiem nieźle jeszcze ofertowo wygląda dialog, ale nie miałem więc niewiem jak działa.

Ja swojego czasu grałem w WoW'a i ci co non stop mieli pady i problemy to ruscy i posiadacze neozdrady.

Radia Maryi nie trzeba słuchać aby mieć o nim złe zdanie, tak samo jak nie trzeba oglądać obrad sejmu żeby wiedzieć że u sterów mamy idiotów.
NetJaro
Cytat
Mi jak jeszcze byłem nieszcześliwym posiadaczem Neo padało średnio 2x dziennie. Pomoc techniczna tzw. Hotline przypomina mi kawałek Tool'a gdzie przez połową utworu gada właśnie automatyczna sekretarka i tłumaczy co należy kolejno tonowo wybrać. Dodzwonienie się do konsultanta udało mi się po 11 słownie godzinach. No i cena w stosunku do możliwości....

Również pady miałem na początku - wina leżała po stronie lini - przyjechali panowie, 2 godziny i pięknie chodzilo smile.gif
Cena wg. mnie bardzo dobra - ostatnia nowośc livebox na prawdę fajne narzędzie smile.gif
Cytat
Radia Maryi nie trzeba słuchać aby mieć o nim złe zdanie, tak samo jak nie trzeba oglądać obrad sejmu żeby wiedzieć że u sterów mamy idiotów.

Aha, czyli wybierając prezydenture na ostatnich wyborach kierowałeś się wyglądem? Gratki smile.gif
Fuzja
Pomoc techniczna jest okropna, zanim się nawybierałem o czym dokładnię chcę porozmawiać to już cholera minęło parę minut, potem mało stanowisk i słuchalem durnowatej muzyki przez 30 minut, aż się odezwał pracownik, który nie wiedział co to mac...
jeszcze powiem co do ceny, totalnie olewają ludzi, którzy już podpisali umowę, ludzie mają po 30 zł 512, a ja płacę 120 zł za to samo i nic się nie da zrobić.
sztosz
Na jakość usług NEO nie narzekam. Mam 1Mbit, żadnych padów, transfer trzyma się na tym samym poziomie. Pomoc techniczna? Raz nie było neta przez 15 min, wkurzyłem się, zadzwoniłem i po niecałej minucie połączyłem się z miłą panią ktora mnie grzecznie przeprosiła i wyjasniła że jest prolblem z serwerem odpowiadającym za loginy i hasła uższkodników neo ale za kilka minut powinno być wszystko w porządku. I rzeczywiście było. Kumpel ma Chello i same problemy, jak tylko przegląda net to jest w miarę OK, ale na wiekszości portów nie można się z nim polączyć, a czasem w ciągu 10 minut łącze potrafi się i z 10 razy zerwać.
tiraeth
Też jestem użytkownikiem NEO. Jedyne na co mogę narzekać to na numer 9393 oraz 0800 102 102 - tam niektórzy nie wiedzą "o so chozi":
Miałem aneks do umowy, że od 01.01.2007 mam mieć 1Mbit neo, we środę dzwoniłem, żeby się dowiedzieć czemu jeszcze nie ma, gościu kazał mi sprawdzić w komendzie netstat jaką mam prędkość... pogratulowałem winksmiley.jpg - jaką mam prędkość odczytam z Szybkości Połączenia Internetowego (Panel Sterowania) smile.gif Skończyło się na zgłoszeniu do techników na centralę - dzisiaj rano NEO wskoczyło do odpowiedniej prędkości.

Odnośnie padów, mieszkam we Wrocławiu, to w sumie zdarzyło mi się dwa razy w ciągu tych dwóch lat (mam neostradkę od grudnia 2004) aby neostrada padła (raz padła na tydzień - poszła centrala.., drugi raz na dzień) - tak problemów nie mam, nie rozłącza mi się i jest naprawdę przyzwoita.

Szkoda, że będąc abonentem Neostrady, jesteśmy związani z telefonem TP, a utrzymanie linii za ok. 37 złotych nie robi mi różnicy, gdy za abonament płacę 50.

@Fuzja: Twój przypadek jest niesympatyczny, gdyż z tego co się orientuję, to Neo640 nie miało limitu pobierania danych smile.gif

Co do sterowników, to czy router zewnętrzny nie rozwiąże tego problemu?
Fuzja
Nie wiem czy miało czy nie, w każdym bądź razie internetu nie miałem 3 tygodnie.
No tak kupiłem router ale co z tego, przecież to jest wydatek 200 zł, a sterowników to nie zrobią, tzn. są ale typu powerpc..
sztosz
Cytat(tiraeth @ 5.01.2007, 16:18:44 ) *
Szkoda, że będąc abonentem Neostrady, jesteśmy związani z telefonem TP, a utrzymanie linii za ok. 37 złotych nie robi mi różnicy, gdy za abonament płacę 50.

A właśnie że już nie, od któregoś lutego TP, jak i każda inna firma nie może oferować internetu tylko razem z telefonem biggrin.gif
tiraeth
Cytat
a utrzymanie linii za ok. 37 złotych nie robi mi różnicy

Czytaj ze zrozumieniem smile.gif Wiem, że nie trzeba mieć telefonu, ale nie ma dla mnie różnicy czy mam telefon i płacę 50złotych, czy też nie mam telefonu i płacę dodatkowo 37 złotych za utrzymanie linii TP smile.gif'

A, źle się wysłowiłem, jesteśmy związani z linią TP tongue.gif (co w praktyce oznacza telefon, bo aktualna oferta nie jest interesująca, aby zrezygnować z telefonu)
Turgon
Neo jest OK, ale denerwujące jest tylko potrzeba nowego klienta. Nie dba się o to, żeby ofertą ciągle coraz bardziej był zadowolony stary klient.
NetJaro
Dodam, że jestem użytkownikiem Neostrady od samego początku jej założenia - oczywiście, wtedy gdy tylko weszła zdarzały się pady, jednak potem się wszystko ustabilizowało. Aktualnie posiadam Neo 2Mb i ciesze się, że będę miał 6Mb za tą samą cenę smile.gif
ActivePlayer
jest mi w stanie ktos opisac nowe warunki umowy? czym sie roznią od poprzednich itp? zastanawiam sie nad neo (na 2 komputery w domu). Waham sie który wariant wybrać (mysle o 1MB na 24 miesiące).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.