Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: HaCKeD By BeLa & BodyguarD (Turkish Hackers)
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
rumpel
niedawno mialem watpliwa przyjemnosc dowiedziec się jakie to uczucie kiedy wchodzi sie na swoja strone a tam widnieje taki napis...

chcialbym was zapytac co wiecie o tych hackerach? "hackerach" ?

ps. shaczyli mi mambo stare... wiec sie nie dziwie... smile.gif (2 dni przed zmiana mambo na inny cms, do ktorego konczylem przerzucanie tresci)
trucksweb
tongue.gif tez mialem przyjemnosc z tymi hackerami i tez na mambo,
wystarczylo aktualizowac skrypt i nic by sie nie stalo guitar.gif

ich hacki sa malo grozne, nadpisuja tylko tresc w pliku config.php mambo dodajac swoja strone jako glowna.
shpyo
Dlatego darmowym dziwolągom stanowczo mówię NIE!!
rumpel
to mnie wlasnie interesuje... jak to oni robia... winksmiley.jpg bo zastanawiam sie czy mam serwa zle skonfigurowanego czy wykorzystali poprostu luke w mambo... podejrzewam to drugie... bo mam na tym serwie jeszcze dwie inne strony na SMODcms i nic im sie nie stało... tylko padły 2 na Mambo..
hwao
Może to być zarówno wina serwera, jak i skryptu. Wszystko zależy jaką dziura atakują.

Co do dziur w takich skryptach, jest to wina dużej popularności i dostępu dla każdego do źródła - ludziom chce się szukać dziur w kodzie.

Zastanawiał bym się czy Smod cms jest mniej dziurawy od Mambo, na pewno dużo mniej popularny stąd brak ataków.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.