Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: komunikacja flasha z programem
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
acztery
wiem ze to może nie to forum ale moze

mam taki dylemat

np. mam flasha ( komunikator ) jak ktos napisze wiadomość to program ma ta wiadomosć odebrać i teraz pytanie jak to zrobić.

myślałem zeby wiadomosic flash zapisywał do bazy danych, a program odczxytywal np co 1 sek. to nie optymalne bo jezeli tak ( rozmow ) bylo by 200 i kazdy by ze soba gadał to .... by serwer sie zajechał wiec moze jakies sugestie ? rozmowy wyglada tak czat <=> program
LBO
Poczytaj o demonach i socketach. Zapraszam na http://flashzone.pl, tam ta dyskusja była poruszana już kilka lat temu.
acztery
napewno nie pare lat temu .... czyli myslisz ze jak robil bym to po przez baze danych bylo by duzo opoznienia w odbieraniu/wysylaniu wiadomosci np przy 200 rozmowach... nie wiem jak to zrobic za pomoac socketow. wtedy powinno chodzic bardzo szybko.

no ale jezeli bede mial czat jak program bedzie widzial ze dana wiadomosc jest przeznaczona dla niego gdzie te sockety maja byc wyslane questionmark.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.