Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Download plików ale nie taki zwykły :)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
lopez86
Chodzi mi o coś takiego aby user kliknął w jeden przycisk i ściągnął wszystkie pliki na raz z jednego folderu , nie wiem czy tak sie wogóle da , proszę o radę tongue.gif albo np. cały folder , może jakoś przez FTP'a ale nie wiem , nie wiem sam ... proszę was o pomoc w ostatnim akcie desperacji hehe smile.gif

Jest też taki problem że wśród plików jest na przykład cośtam.htm a te rozszerzenia przeglądarka interpretuje jako stronę a nie plik ( a chcę również aby skopiowały się pliki htm) /.
Kisiol_Ent
Ja niewiem :/
Ale zawsze mozesz zzipowac ;p

Albo jescze dodaj napis ze user ma kliknac myszka na zapisze element docelowey jako o.0 ;p

---
Wielki Brat patrzy i widzi jak nabijasz posty.
Jak nie wiesz to nie piszesz. Dbajmy o treść a nie o ilość postów.
~mike_mech
lopez86
No fajnie by było to zzipować ale nie wiem jak , znalazłem w manualu

http://pl2.php.net/manual/pl/ref.zip.php#65998

ale nie miałem jeszcze doczynienia z dodatkowymi bibliotekami i tej z tego przykładu z manuala nie mogę znaleźć . Jak to zrobić ?

i dalej nic sad.gif http://www.planet-source-code.com/vb/scrip...57&lngWId=8 znalazłem to ale nie wiem jak to działa próbowałem ale pisze : canot redaclare class ...

czy może mi ktoś napisać przykład kodu php który by na podstawie tej klasy brał plik i dodawał do archiwum bo ja nie umie i sobie nie poradze bo probuje od 10 godzin i nic nic nic.... sad.gif

chodzi tylko o to aby spakować do archiwum jakiś plik , dla mnie to skomplikowane ale nie wierzę że nikt na forum tego nie robił tongue.gif
AxZx
pisalem ci juz w innym watku ktory zalozyles, za ktory zostales ukarany;)

sprobuj pclzip - na stronie masz przyklady uzycia.
lopez86
No fajnie że piszę w dziale przedszkole a otrzymuje takie lakoniczne odpowiedzi - od teraz jak ktoś się mnie spyta jak ukryć diva po kliknięciu w formularz odpowiem : przecież to proste : javascript tongue.gif

apropo ukarania - to co najwyżej można powiedzieć o ostrzeżeniu a i tak nawet tego nie dostałem od admina tongue.gif

Ale dzięki za ten link do tego zipa czy jakoś tam - skumałem już jak to zrobić smile.gif
AxZx
spodziewales sie ze ktos za ciebie bedzie pisal gotowce?
to jest w miare prosty 'problem' wiec mozesz sam do tego dojsc, chyba bedziesz mial wieksza satysfakcje jak sam cos zrobisz.
ja jestem zwolennikiem idei DIY stad moje odpowiedzi podpowiadawcze;)
lopez86
No nie no co ty nigdy nie lubię gotowych rozwiązań - bardziej chodziło mi o wyjaśnienie skąd może brać się ten błąd co napisałem i opisanie w kilku punktach (3-4) jak się to zipuje , ale w sumie na dobre wyszło bo sam do tego doszedłem tongue.gif

Pomyślałem sobie że trzebaby było się zabrać za c++ i zrobić własne archiwizator , wtedy nie miał bym problemu ze ściąganiem dodatkowych bibliotek i innych tym podobnym , tylko sam zakodował bym pliki i według jakiegoś prostego algorytmu odkodował na kompie klienta tongue.gif ale do tego mi jeszcze dużo brakuje smile.gif DZIĘKI ZA POMOC , ten skrypt ze strony podanej przez AxZx'a działa , przykłady są na stronie i praktycznie wystarczy je skopiować i mamy gotowy archiwizator na serwerze POZDRAWIAM i dzięki za POMOC tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.