mam pytanie skad czerpiecie inspiracje do zrobienia strony? dostalem zlecenie napisania stronki ale nie mam pomyslu na jej wyglad i zwracam sie do was forumowicze z pytaniem skad inspiracje
mike
27.01.2007, 17:23:51
A jesteś grafikiem czy programistą? Jak programistą to zwróć się z tym do grafika. Jak grafikiem to marnym skoro nie masz pomysłu na stronę (no chyba, że masz chwilowy brak weny).
php programmer
27.01.2007, 18:21:23
Zazwyczaj ogólny klimat strony uzgadnia się z klientem, to znaczy on mówi jaki kolor ma dominować, jakie klimaty, a często podaje kilka stron, które mu się podobają i mówi żeby zrobić coś podobnego, często motywacją jest zawartość merytoryczna strony na przykład jeśli strona jest o ochronie środowiska to jakieś zielone klimaty
Balas
27.01.2007, 18:28:06
poogladaj sobie inne layouty pasujace do Twojego tematycznie, np. tutaj: http://templatemonster.com (oczywiscie nie mowie o sciaganiu i plagiacie )
skowron-line
27.01.2007, 20:14:27
Cytat(mike_mech @ 27.01.2007, 17:23:51 )
A jesteś grafikiem czy programistą?
wedkarzem
programista ale wlasnei musze sam zrobic wszystko i tu jest problem
@Balas dzieki za link
masło
27.01.2007, 21:00:04
Cytat
mam pytanie skad czerpiecie inspiracje do zrobienia strony?
Z natury, przyglądamy się roślinkom i ptaszkom
trucksweb
27.01.2007, 21:35:57
zglos sie do mnie, moge w chwili odpoczynku zklecic jakis design
//pomyslu mozna nie miec- tzn. weny w danym momencie, lub jesli kategoria zupelnie jest obca(jak np. bizuteria -@mike [do dzis nie mam pomyslu ]) Zasadniczo, zawsze ma sie jak nie lepszy to gorszy pomysl na design strony.
SHiP
27.01.2007, 22:37:11
Zazwyczaj idę na miasto i oglądam to co mnie otacza jak mi się coś podoba to przerzucam to na www. Czasem ciekawe motywy kolorystyczne odnaleźć można na okładkach czasopism w zdjęciach kwiatów, zwierząt, owadów, designie samochodow, filmach etc.
Ale najlepiej nawiązać współpracę z grafikiem a koszty przygotowania designu wliczyć klientowi w cenę.
sticker
28.01.2007, 11:06:49
Cytat(skowron-line @ 27.01.2007, 16:39:14 )
mam pytanie skad czerpiecie inspiracje do zrobienia strony? dostalem zlecenie napisania stronki ale nie mam pomyslu na jej wyglad i zwracam sie do was forumowicze z pytaniem skad inspiracje
ja na przykład pije 10 browarów i pozniej boskie layouty wymyslam może potrzebujesz takiego samego dopingu
skowron-line
28.01.2007, 12:52:03
Cytat(sticker @ 28.01.2007, 11:06:49 )
ja na przykład pije 10 browarów i pozniej boskie layouty wymyslam może potrzebujesz takiego samego dopingu
ograniczylem picie juz jakis czas temu ale w ostatecznosci sprawdze.
@mike_mech dzieki za link nie skorzystam ale znalazlem fajny szablon na ktorym bede sie wzorowal
Ociu
29.01.2007, 21:41:36
Ja jako grafik robie tak: 1. Rozmowa. Pytam co klient potrzebuje, czy ma jakieś wymagania. Spisuje je na kartce i wieszam na śnianie obok kompa 2. Szukam zdjęć związanych z daną tematyką 3. Tworze, szukam motywów w zdjęciach a) szkielet, wygląd portalowy czy łuki wygląd menu c) wstawki d) top e) logotyp (wkomponowanie) f) rzut oka, korekta 4. lorem ipsum 5. Zapis 6. Ukazanie klientowi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.