Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Opieka nad stroną
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Siner
Witam,
Dostałem propozycje "administrowania" 4 stronami osób i instytucji publicznych , moja praca polegała by na codziennym(3-4 razy) przeglądaniu komentarzy, wpisów w księdze gości itd.., czasami dodać/zmienić baner albo trochę pogrzebać w html/php. I teraz moje pytanie, ile taka usługa może kosztować? Muszę w przybliżeniu podać cenę, czy 300-400zł miesięcznie to nie wygórowana stawka?

P.S. Wiem, że php.pl nie prowadzi wycen, ale mam nadzieję, że tak tego nie potraktujecie
wielokropek
a co, jak będzie duuużo komentarzy i takie jednorazowe sprawdzenie zajmować będzie 2h? Będziesz pracował 6-8h dziennie za 400 zł? Jeśli tak, to chętnie Ciebie zatrudnię biggrin.gif
AxZx
takie serwisowanie na godziny jest bezsensu, pracodawca dobrze o tym wie ze tych komentarzy moze byc setki, zaproponuj place za godzine, albo za wykonana prace, albo normalna miesieczna stawke np 1800zl za miesiac:)
E -dd
Jak powiedział poprzednik, ustal może sobie stawkę za godzinę pracy ? Wtedy zarobisz tyle ile będziesz pracował smile.gif
NuLL
O ile pracodawcy uwierzy ze tyle pracowales..bo czasami znajdzie sie taki co powie 'Ale to tyle nie moglo trwac...' etc winksmiley.jpg
Wykrywacz
Kurcze wiem że z robotą jest ciężko... ale trzeba się kurcze cenić 400zł za coś takiego to śmiech na sali. Nie staram się ciebie obrazić nie odbierz tego źle.
Ja administrowałem i trzymałem na swoim serwerku stronę którą aktualizowałem 2x w miesiącu i polegało to na kopiowaniu textu z worda + wsadzenie zdjęć. Brałem za to 200zł miesięcznie, całość mojej pracy to około 30-60 minut miesięcznie.

Przy 4 serwisach przy dziennym przeglądaniu wszystkiego, ja bym powiedział 2k na rękę. Jeżeli możesz bo nie zawsze się da. Zleceniodawca często to półgłówek i dusigrosz, jak nie to wal porządną ceną za swoje usługi.

Bo potem kurcze sprowadza się do tego że idziesz do przyszłego pracodawcy i rzucasz że chcesz marne 2k na rękę a on się puka w głowę, bo może mieć za 2k 2 gości z zaocznych którzy będą pracować za tą stawkę. A jak czytam ogłoszenia z UK z zadupia w Yorku gdzie byle sierściuch odpowiedzialny za naprawianie drukarek bez wyższego i doświadczenia zawodowego może zarobić 10x więcej niż ja (licząc jak dostane obiecaną podwyżkę).... z doświadczeniem certyfikatami i .... wogóle jestem zajebisty tongue.gif. A w Yorku to już naprawdę niewiele się drożej żyje niż w wawie. Swoją drogą 2650 funtów miesięcznie.... ehhh i to licząc bez wykształcenia i doświadczenia....
Siner
Brałem pod uwagę takie aspekty, że nie mam żadnego wykształcenia(jeszcze winksmiley.jpg), ani dużego doświadczenia. Nie będę przy tym spędzał 8h dziennie żeby brać 2tys, a maksymalnie 40-80 minut(strony nie mają bardzo dużej oglądalności).
Na szczęście rozmowa na temat zarobków jeszcze jest przede mną.
skowron-line
Kod
i .... wogóle jestem zajebisty

siner jezeli tez sie za takiego uwazasz to powiedz ze chcesz ok 1000pln od kazdej stronki suma sumarum jest to 4K wiec nie tak malo.
DeyV
I już teraz wiesz, dlaczego na php.pl nie prowadzimy wycen smile.gif

Tak naprawdę nie możliwe jest postawienie się w czyjejś sytuacji, i próba wyceny czegokolwiek.
Ja np. nie mógłbym pozwolić sobie na poświęcenie nawet 30 min dziennie na pracę, która nie dawałaby żadnych szans rozwoju.
Być może jednak podjąłbym się takiego zadania, i posadziłbym do niego stażystę czy praktykanta, który a) nic by mnie nie kosztował, cool.gif jeszcze może by się czegoś nauczył.
I wtedy mógłbym to wycenić na wspomniane 400pln miesięcznie.

A gdybym sądził, że być może projekty się rozwiną i dadzą w przyszłości możliwość prawdziwych zarobków - można byłoby to przez pewien czas robić zupełnie za darmo.

No więc na ile wyceniasz ten projekt?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.