Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sciaganie czy ogladanie na www
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
trucksweb
stoje przed dosc powaznym dylematem, czy umozliwic platny download czy tylko platne ogladanie filmow z mojej strony www.
Pier myslalem nad downloadem, ale po 2 dniach doszedlem do wniosku, ze jedna osoba wyda te 9zl i udostepni na sieci p2p.
Wie ktos jak zabezpieczyc plik, ktory bedzie odtwarzany na stronie www przed sciagnieciem ?
Jakie jest Wasze doswiadczenie w tym temacie questionmark.gif
sztosz
Cytat(trucksweb @ 7.02.2007, 14:32:57 ) *
Wie ktos jak zabezpieczyc plik, ktory bedzie odtwarzany na stronie www przed sciagnieciem ?
Jakie jest Wasze doswiadczenie w tym temacie questionmark.gif

Spore doświadczenie mam w temacie ze strony usera. Nie ma możliwości zabezpieczenia pliku video przed ściągnięciem. Jest to fizycznie nie możliwe. Skoro ten film pokazuje się na moim ekranie to musi przejść przez mój RAM i moją "kartę sieciową", w postaci możliwej do odtworzenia przez mój system operacyjny (flv, streaming, etc). A jak to się znajduje u mnie to nie ma możliwości żebym tego nie przechwycił smile.gif
Kisiol_Ent
Mozesz te filmy jako WMV z licencjami... mysle ze to bedzie dobre rozwiazanie.
Czemu?
Bo ktos kto wydaje bezsensownie pieniadze na jakichs kretynskich stronach www za
ogladanie jakichs filmikow musi byc naprawde ociezaly umyslowo i napewno z takim
zabezpieczeniem jak licencja w WMV sobie nieporadzi.

Chyba niedostane za to ostrzezenia? :/ Bo taka prawda jest...
Fuzja
A powinieneś bo co w tym kretyńskiego ? Może to być np nagranie z jakiejś konferencji dot. programowania.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.