Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js/php] Automatyczny upload pliku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kiler129
Napisałem problem do wyliczania elemntów R/C do NE555 (to taki coś jak elektroniczny odmierzacz czasu ale mniejsza o to) no i czesto cos sie wywala i powoduje błąd na niektórych pc i chciałbym to zbadać.
Dopisałem o problemu moduł który wysyłał ale oczywiscie większość osób zablokowało na firewallu jako spziega ... sad.gif
Więc podsuneli mi pomysł żeby otwierać stronę w której użytkownik przeczytał by co i jak i dopiero gdy się zgodzi raport był wysyłany aarambo.gif
Ale własnie tutaj jest problem. Mam sobie taki skrypt:

1. <?php 
  2. echo '<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-2"?>'; 
  3. ?> 
  4. <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-
  5. transitional.dtd"> 
  6. <html> 
  7. <head> 
  8. <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2" /> 
  9. <title>Wysyłanie raportu ...</title> 
  10. </head> 
  11. <body> 
  12.  
  13. <div> 
  14. <form enctype="multipart/form-data" action="index.php" method="POST"> 
  15. <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="5000000" /> 
  16. <input name="plik" type="file" value="c:raport.mkx" /> 
  17. <input type="submit" value="Wyślij" /> 
  18. </form> 
  19. </div> 
  20.  
  21. <?php 
  22. $plik_tmp = $_FILES['plik']['tmp_name']; 
  23.  
  24.  
  25. if(is_uploaded_file($plik_tmp)) { 
  26.  move_uploaded_file($plik_tmp, "raporty/$plik_nazwa"); 
  27. echo "Raport został wysłany."; 
  28. } 
  29. ?> 
  30. </body> 
  31. </html>

Ale jest problem, gdzie bym nie otworzył nawet IE to jest puste pole i trzeba samemu wybrac plk a nie chcę aby mi jakieś śmieci na serwer wysyłali dry.gif
Czy da się jakoś nie wiem może w JS napisać aby do tego pola się wpisywała wartość c:\raport.mkx i ew. samo klikało się Wyślij choć nie koniecznie ?
Tzn zrobiłbym wielkości 0px ten button wybierz jak i pole i przyciskiem wyślił była by akceptacja wysyłki biggrin.gif
Tylko jak zrobić aby po otwarciu strony już była wpisana wartość ?
envp
hehe to nie przejdzie user musi sam wybrac plik smile.gif Ratuje Cie Java z wygenerowanym certem wtedy jesli strona sie laduje ktos klika ze sie zgadza z certem i wtedy idzie w swiat co kolwiek ma na dysku...

Ps. Co by bylo gdyby kazdy sobie taki js + php napsial i wczytywal sobie z dysku pliki z haslami (np. gg) ? smile.gif
Ps2. Jak nie chcesz smieci parsuj poziomie php i ew. akceptuj/odrzucaj.
Pozdrawiam, Kamil.
kiler129
No tez fakt nie pomyślałem, ja tam ucziwy jestem tongue.gif
A co do tej javy to istnieje moze jakis generator tak jak np. Anfy3D do animacji ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.