Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] suwaczki
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mateuszpi
Witam
ostatnio znalazłem fajny bajerek jednak zbytnio nie umiem rozgryść jak go zrobić. czy możecie mnie troche naprowadzic albo wręcz dac przykłąd jak to działa. chodzi o suwaczki czyli:
http://www.waszslub.pl/suwaczki.php

zmienne obrazki w zależności od daty
muk4
Nie całkiem skomplikowany skrypt + obrazek.
Tylko nie wiem dokładnie jak jest zrobione to że zakrywa odpowiednią liczbę w zależności od dni.
Może to obrazek się zmienia? Kiedyś czytałem o warstwach. Może te zakrywanie to warstwa?
tiraeth
Byście obaj pomyśleli... to jest obrazek png więc jak może być na nim warstwa "zakrywana"?

Krótka piłka - obrazek paska, 2 obrazki pokazujące aktualną pozycję i biblioteka GD2 - oto przepis na "suwaczki"

(siemakuba, oj, w tym samym momencie napisaliśmy... =])

---
oj tak, w tym samym smile.gif w związku z PW z poprawnym tematem mój post uległ jednak "zniknięciu" ;>
~siemakuba
mateuszpi
czy mozecie mi to jakoś bardzij przybliżyć. poczytałem troche google o GD2 ale nadal jakoś tego nie rozumiem zbytnio.

EDIT
Dzięki wielkie za pomoc. zostałem nią wręcz zasypany.
maryaan
nie trzeba google, wystarczy manual + mozg, wszystko polega na kilku prostych obliczeniach (na podstawie danych wejsciowych wyliczasz jakie liczby maja sie znalezc na suwaku i w ktorym miejscu wyladuje "wskaznik") nastepnie nanosisz obliczone dane na "wyjsciowy" obrazek i wysylasz go klientowi do przegladarki.
mateuszpi
gdyby ten manual był jeszcze w całości po polsku i zrozumiały to napewno bym skorzystał. i nie zaglądał do was.

dzięki za pomoc.
stanisław
Witam... chciałbym odnowić temat... tez mnie zaciekawiło temat suwaka czy ktoś mógłby pomóc w stworzeniu skryptu do tego pomysłu?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.