Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Znów spambotyatakują forum
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
angel2953
Czyżby spamerzy wykryli nową dziurę w IPB ? Bo dziś znów się pojawiły, ze 3-4 posty... Tak się dzieje od kilku dni z tego co zauważyłem :/
mike
Raportuj.
Niech moderatorzy się uwijają winksmiley.jpg
tiraeth
Tja, jasne uwiniemy się tongue.gif

Powoli coś powinno ruszyć z nowym IPB, gdzie już boty nie będą mogły wchodzić. Narazie musicie wytrzymać smile.gif

Przenoszę na Opinie.
DeyV
no co ty? zanosi sie na wersje IPB której nie da się zaatakować botami?
Nie wierzę, bo coś mi się wydaje, że jeszcze nie wymyślono takiego systemu winksmiley.jpg
tiraeth
Chodzi o dodatkowe zabezpieczenia, które seaquest obiecuje od stycznia tongue.gif I tak nie wierzę tongue.gif
seaquest
seaquest obiecuje, ale seaquest walczy jeszcze z uczelnią, dlatego to tak długo trwa...
fobi
Upgrade do najnowszej wersji (2.2.2 - dużo zmian w skórkach więc dużo pracy + drobne bugi) ale najnowszy system anty flood'owy sprawdza się w 100% (nie zapeszająć po ugradzie ani jeden niechciany post)
Vogel
Cytat(DeyV @ 9.03.2007, 17:16:13 ) *
no co ty? zanosi sie na wersje IPB której nie da się zaatakować botami?
Nie wierzę, bo coś mi się wydaje, że jeszcze nie wymyślono takiego systemu winksmiley.jpg

wymyslono. zmiencie sposob generowania CAPTCHA.
hwao
Cytat(Vogel @ 14.03.2007, 08:58:09 ) *
wymyslono. zmiencie sposob generowania CAPTCHA.

Bzdura, cały system capatch nie wiele tu pomoże, poza ochrona przed "podstawowymi botami". Teraz do spamowania wykorzystuje sie nieświadomą prace ludzi, tak że zabezpieczenia nic nie pomogą - musiały by blokować dostęp dla każdego internauty.

Jedyny sposób to praca ludzi nad moderowanie. W dużej mierze pomagają w tym filtry wejścia, aby to maszyna walczyła ze spamem nie człowiek.
Vogel
ale nie w tym przypdku. mialem ten sam problem z botami i ich rejestracja (captcha z IPB bez problemu da sie odczytac automatem, jest po prostu glupia - zreszta przyjzyj sie jej, nawet nie jest potrzebna konwersja do B&W, kilka punktow kluczowych i wiemy o co nas system pyta). zmiana na wlasny sytem (niezbyt wyszukany) i mam od dluugiego czasu spokoj.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.