Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] problem z przekierowaniem wyniku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
uzzy
Witam,
właśnie zaczynam się orientować w php, ale trafiłem na zagwostkę i nie mogę sobie poradzić.
Mianowicie mam tabelkę, w której jest sobie taka oto komórka:

1. <td width="600" height="260" valign="top" title="gora"><?php include("menu.php"); ?></td>

plik menu.php wygląda tak:

1. <?php
  2. $dozwolone=array('glowna','dodaj_k','szukaj_k','dodaj_u','wyswietl_u');
  3.  
  4. if (isset($_GET['pokaz'])) $pokaz=$_GET['pokaz']; else $pokaz=$dozwolone[0];
  5.  
  6. if (in_array($pokaz,$dozwolone)) include($pokaz.'.php');
  7.  else include($dozwolone[0].'.php');
  8. ?>

i w zależności od tego, co wybiorę sobie w menu to on mi wyświetla odpowiednią stronę w tym polu tabelki. Do tej pory wszystko działa, ale jak otworzę w tym polu formularz dodawania osoby do bazy danych który zdefiniowany jest przez:

1. <form action="dodaj_kli.php" method="post" name="dodaj_klienta" dir="ltr" lang="pl" target="gora">

(i dalej jest tabelka z formularzem), to po kliknięciu guzika wysyłającego dane do bazy chcę żeby pojawiło się w tym właśnie miejscu "Dodano $imie $nazwisko", a efekt jest taki, że osobę dodaje do bazy, ale napis pojawia się w zupełnie nowym oknie, a w tabeli dalej jest wypełniony formularz.

kombinowałem przy formularzu z target="_self", ale nie zadziałało.

Z góry dzięki za pomoc.
Daimos
zakreciles troche, moze (winksmiley.jpg ) zrozumialem o co Ci chodzi
wiec... jezeli plik glowny to np. index.php
i tam odpala sie cala strona, w nim jest includowany menu.php
to po prostu formularz musi byc nakierowany na ten glowny plik
np.
  1. <form action="index.php?id=formularz">

ale szczerze, jakos zakreciles tego posta, albo ja jeszcze nie przytomny jestem i nie moge zrozumiec smile.gif
uzzy
Jest tak:
mam głowny index.php
w nim tabelke , w ktorej w jednym z pol jest inkludowane menu.php (plik ten nie wyswietla menu tylko wgrywa w pole tabeli strone, ktora wybiore z menu) i jak dajmy na to wybiore dodawanie osoby, to w tym polu tabeli:

1. <td width="600" height="260" valign="top" title="gora"><?php include("menu.php"); ?></td>

wczytuje sie formularz do dodawania osoby do bazy. Po wypelnieniu i kliknieciu DODAJ nowa osoba zostaje dodana do bazy i chce zeby w tym polu, w ktorym byl formularz pojawil sie napis DODANO $imie $nazwisko, a on mi sie wredny pojawia w nowym oknie przeglądarki.

aarambo.gif Dobra załatwiłem to wstawiając pływającą remkę w to pole tabeli, w którym chciałem żeby mi się wyświetlało, ale chciałem uniknąć ramek blink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.