Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] [JS] Jak wstawić plik
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Macieksm
Mam pytanko...Jak wstawić plik php za pomocą JS lub przy pomocy jakiegoś innego sposobu.

<script language="JavaScript" type="text/javascript" src="plik.php"></script>

Ten sposób nie działa, include również. Chodzi mi o wstawienie pliku parsera RSS w php do systemu newsów w jednym z CMS-ów.
misiek172
JS to client-side (po stronie przeglądarki)
PHP to server side (po stronie serwer)

Wniosek: nie widzą się, więc nie możesz ładować JSem PHP, lecz odwrotnie tak, zresztą ligiczne smile.gif

plik wstawia się albo:
include 'plik.php';
lub
require('plik.php');
lub
include_once('plik.php');

do poruszania w poziomie folderów w góre służy ../ natomiast do dołu /
czyli np:
include '../plik.php'; //plik.php jest umieszczony nad folderem z którego wczytujemy plik
include 'bleble/plik.php'; //plik.php jest umieszczony w folderze bleble, który znajduje isę w folderze z którego wczytujemy
Macieksm
NO wreszcie udało mi się znaleźć odpowiedni skrypt. Znalazłem go na http://feed2js.org Można z tej strony go sciągnać lub skorzystać z dobrodziejstw tego serwera i odczytywać RSS-y za pomocą skryptu umieszczonego na nim w tagach Javascript. O to mi chodziło
Morale
Cytat(misiek172 @ 27.03.2007, 22:44:54 ) *
JS to client-side (po stronie przeglądarki)
PHP to server side (po stronie serwer)

Wniosek: nie widzą się, więc nie możesz ładować JSem PHP, lecz odwrotnie tak, zresztą ligiczne smile.gif

plik wstawia się albo:
include 'plik.php';
lub
require('plik.php');
lub

do poruszania w poziomie folderów w góre służy ../ natomiast do dołu /
czyli np:
include '../plik.php'; //plik.php jest umieszczony nad folderem z którego wczytujemy plik
include 'bleble/plik.php'; //plik.php jest umieszczony w folderze bleble, który znajduje isę w folderze z którego wczytujemy

& require_once
misiek172
Cytat(misiek172 @ 27.03.2007, 20:44:54 ) *
(...)
lub
(...)

przecierz wymieniłem blink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.