Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] - wysylanie formularza na dwa adresy email
Forum PHP.pl > Forum > PHP
mariuszzzzzz
ja mam taki formularz

formularz.php
  1. <FORM ACTION="http://www.myunterkunft.de/pages/unterkunft/deutschland/bayern/hotelpensionpax/plik.php" METOD="POST">
  2. Vorname <INPUT TYPE="TEXT" NAME="imie" size=15><BR>
  3. Name <INPUT TYPE="TEXT" NAME="nazwisko"><BR>
  4. Nachricht <textarea name="wiadomosc" cols="50" rows="10"></textarea><br>
  5. Telefon <INPUT TYPE="TEXT" NAME="tel" size=10><BR>
  6. E-mail <INPUT TYPE="TEXT" NAME="mail" size=25><BR>
  7. <INPUT TYPE="SUBMIT" VALUE="Wyslij">
  8. </FORM>

plik.php
  1. <?
  2. mail("imie@nazwisko.pl", "Infonocleg.com - Anfrage", "Name u. Vorname: $imie $nazwisko nn Nachricht: $wiadomosc nn tel: $tel nn From: $mail nn ", "From: $mail");
  3. ?>

Ja zrobic aby po wypelnieniu formularza dane byly wysylane do dwoch adresow email. Ale zeby ten pierwszy email nie wiedzial ze ktos inny dostal kopie natomiast ten drugi ma wiedziec do kogo bylo to wysylane.
Istalacar
Może to amatorskie działanie, ale proponuję:
  1. <?php
  2. mail("imie@nazwisko.pl", "Infonocleg.com - Anfrage", "Name u. Vorname: $imie $nazwisko nn Nachricht: $wiadomosc nn tel: $tel nn From: $mail nn ", "From: $mail");
  3. mail("imie2@nazwisko2.pl", "Infonocleg.com - Anfrage", "Name u. Vorname: $imie $nazwisko nn Nachricht: $wiadomosc nn tel: $tel nn From: $mail nn ", "From: $mail");
  4. ?>

Można się bawić z ukrytą kopią do, ale to się mija z celem bo część skrzynek i tak pozwala na obejżenie do kogo została wysłana ukryta kopia (robi tak np. the bat).
mariuszzzzzz
sprawdzilem ta metoda, ale nie dziala. Pierwszy adres otrzymuje ale nastepny juz nie otrzymuje zadnego maila.
kossa
Rozwiązanie zaproponowane przez @Istalacar musi zadziałać. Jeżeli nie dotarł do Ciebie meil to sprawdz ustawienia spamowe lub katalog spam.

Łukasz
mariuszzzzzz
ok, wysyla i wogole nie widac ze ktos inny jeszcze dostal tego samego maila. Wspaniale. Tylko jak zrobic zeby mnie po wyslaniu formularza przekierowal na okreslony strone np. wyslane.php
Bo jak narazie kieruje mnie na pusta strone.
kossa
Twój formularz kieruje na plik.php a w nim wysyłasz meila, to po ich wysłaniu użyj header" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual

1. <?php
  2. header("Location: index.php");//przekieruje na index.php
  3. ?>

Łukasz
mariuszzzzzz
super dziala smile.gif dzieki.
krotki1986
hej kolego prubowałem tego twojego formulaza i niewiem czemu on mi nie dizła nie przesyłam mi trresci tylko same nagłówki tzn imie nazwisko tel .....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.