Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP i JS ... potrzebna pomoc
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
matiza5
To tak... 2 sprawy:
1) dobyłem phpcommandera, zarzuciłem na stronkę, lecz po chwili uświadomiłem sobie, że przecież są chmody :/ server jest na apache. Moje pytanie: czy jest jakaś możliwość wybrania wszystkich plików znajdujących się w danym katalogu?
  1. <?
  2. chmod (*.*, 0666);
  3. ?>

Coś takiego... tylko że zamiast *.* zaznaczenie wszystkich plików. Chyba że znacie jakiś inny sposób lub też program w stylu phpcommander który w sobie ma zmianę chmod.

Zrobiłem sobie menu: http://kurshtml.boo.pl/skrypty/skrypt,menu_rozwijane.html <-- to.
2) Nie mogę zrobić ostatniej rzeczy z toturiala ... czyli jak wchodzę na konkretną stronę to link w menu mi się nie pogrubia, a powinien... a to przez to, że moja strona jest zbudowana w 90% na stylach i coś tam jest zamotane i nie mam pojęcia jak się odmotać. Kombinuje ciągle ale bardzo bym prosił o pomoc. GG:5458939
Sokal
1) Prawie każdy klient FTP ma taką możliwość (zmiany CHMOD'ów)
2) + 3) Nie znam JS tongue.gif
matiza5
Cytat(Sokal @ 29.03.2007, 12:49:35 ) *
1) Prawie każdy klient FTP ma taką możliwość (zmiany CHMOD'ów)

Sorry nie określiłem dokładnie - chodzi mi o to żeby nonstop było 665 a gdy odpalam phpcommandera z poziomu www wszystkie pliki na serwerze ustawiały się na 666... a po wyłączeniu phpcommandera spowrotem 665
macek
jeśli nie znasz dość dobrze js - nie polecam ci tego tutoriala, jest dość skomplikowany
matiza5
Cytat(macek @ 29.03.2007, 13:10:45 ) *
jeśli nie znasz dość dobrze js - nie polecam ci tego tutoriala, jest dość skomplikowany

Ale właśnie po to tutaj piszę... żeby ktoś mi pomógł... wiem że jest trudny a ja js nie znam prawie w ogóle... czas się nauczyć ale po prostu szukałem i to jest jedyny skrypt który mi pasuje...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.