Cytat
Wiem, że większość z update'ów to bugfixy ale jakoś jeszcze ani razu nie wyskoczył mi błąd tak ot, jak już coś to sam go spowodowałem.
Większość błędów obecnie nie polega na tym, że użytkownikowi coś źle działa. Takie rzeczy, które się sypią w normalnym użytkowaniu, najcześciej są już powyłapywane. Bugfixy przeważnie są na problemy z bezpieczeństwem, a te grożą np. włamaniem na serwer. Tego typu błędy nie występują na pierwszy rzut oka, często są znajdywane dopiero po kilku latach istnienia produktu na rynku, ujawniają się w dziwnych, niecodziennych okolicznościach.
Cytat
Więc moje pytanie brzmi ... jak często aktualizować soft?
Jeśli jest to błąd związany z bezpieczeństwem (security bug) to jak najszybciej, w pozostałych przypadkach to zależy jak bardzo chcesz mieć wyeliminowane problemy z tym co Cię interesuje.
Ja osobiście staram się upgradować zawsze jeśli tylko nie jest to jakaś strasznie mała pierdółka, bo czasami się okazuje, że różne rzeczy mają wpływ na coś czego w ogóle byś się nie spodziewał. :wink:
Cytat
Czy Apache 2.0.47, czyli aktualna jego wersja, jest już na tyle stabilna, żeby się na niego przesiadać??
Tak.