Witam, mam takie 2 pytanie, otoz jak spowodowac aby po nacisnieciu w link Towar1 [wiem ze linka jeszcze nie ma:)] listowalo z bazdy danych okreslony towar (to jak ma listowac to wiem ale zeby to robilo po naduszeniu guzika) oraz bardziej dla mnie niezrozumialy problem dotyczacy przekazywania zmiennych:
chcialbym aby w pliku kwotowanie.php mozliwe bylo odczytanie tablicy wiersz[0], wiersz[1] itp na podstawie tego czy w tablicy nazwa[] jest wartosc on czy off - inaczej mowiac chcialbym zeby zliczalo mi w kwotowanie.php ile bylo pol zaznaczonych i je pokazalo smile.gif (jak te zmienne pozniej odczytac w kwotowanie.php?), niestety nie moge do tego dojsc po czytaniu roznych poradnikow, dziekuje za wszelkie rady,sugestie,pomoc smile.gif, pozdrawiam
Kuba

1. <?php
  2.  
  3. print "<li>Towar1<BR><BR><li>Towar2<BR><BR><li>Towar3<BR><BR><li>Towar4<BR><BR>";
  4.  
  5. $sql = mysql_connect (localhost,login,haslo);
  6.  
  7. $zapytanie = "SELECT * FROM Beef_meat";
  8. $i=0;
  9.  
  10.  
  11. $wykonaj = mysql_query($zapytanie);
  12. while($wiersz = mysql_fetch_array($wykonaj))
  13. {
  14.  
  15. print"<table width=60% border=1 align=left cellpadding=0 cellspacing=0 rules=all>
  16. <tr>
  17. <td>".$wiersz[0]."</td>
  18. <td>".$wiersz[1]."</td>
  19. <td>".$wiersz[2]."</td>
  20. <td>".$wiersz[3]."</td>
  21. <td>".$wiersz[4]."</td>
  22. <td> <form action=kwotowanie.php method=GET><input type=checkbox name=nazwa[] >Wybierz
  23. </td>
  24.  
  25. </tr>
  26. <BR>
  27. </table>";
  28. $i++;
  29.  
  30.  
  31. }
  32.  
  33.  
  34.