Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Wyświetlić maila/smsa
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
shaiboos
Witam,

Prowadzę stronę o drużynie piłkarskiej i chciałbym na niej umieścić relację LIVE z meczu. Jako, że nie mam możliwości edytować stornę prosto ze stadionu, chciałbym wysyłać mmsy (interesuje mnie jednak sam tekst) jako email, an jakis tam adres i potem t emaile albo od razu wyswietlac, albo wyswietlac zawsze najnowszego maila, a najlepiej zeby skrypt te maile sobie analizowal i zeby np. sumowal bramki i wyswietlal kolejnych strzelcow. Wiem ze jest to mozliwe bo na podobnej zasadzie działają moblogi, nie wiem tylko czy cos takiego moznabyloby zrobić z smsami.

Prosiłbym o przedstawienie działania takiego skyptu, a jezeli taki juz istnieje to bylbym bardzo wdzieczny za podanie linka lub chociaz nazwę. Szukałem już w wielu miejscach, ale tak właściwie to nawet nie wiem jak to opisac wiec pewnie moje szukanie bylo malo efektywne.
Amorph
Napisać klienta do odbierania poczty przez pop3, podlinkować skrypt do crona, aby był cyklicznie uruchamiany.
Po odebraniu takiego emaila wrzuca text np. do bazy danych, a ktos wchodząc na stronę widzi najnowszego newsa....
Pozdr.
shaiboos
Dzięki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.