Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]dwie akcje za jednym kliknieciem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
graf
Witam,

nie jestem programista zatem prosze o wyrozumialosc winksmiley.jpg

Ponizej zamiescilem dwa fragmenty jednego skryptu. Skryptu ktory dziala prawidlowo tylko musze wprowadzic w nim zmiane.
Ale od poczatku:
Jest to fragment skryptu za pomoca ktorego przesylane sa odpowiedzi na ogloszenia i inne tresci umieszczone na stronie. Teraz po wyslaniu wiadomosci do odbiorcy trzeba zaznaczac dana wiadomosc i klikac usun.
Musze - a nie potrafie sad.gif zrobic tak aby po wyslaniu pojawial sie napis "wyslane" i wiadomosc zostala jednoczesnie usuwana
Mam nadzieje ze mi pomozecie:
  1. <?php
  2. if (!isset($_GET[first])) { $_GET[first] = '0'; }
  3. $ltmp = 10;
  4.  
  5.  
  6. switch($_GET[action])
  7.  {
  8. case 'message':
  9.  
  10. if(isset($_POST['edit_id']))
  11.  {
  12.  header("Location: index.php?action=message");
  13. mysql_query("UPDATE `wiadomosci` SET `tresc`='".addslashes($_POST['tresc'])."', `email`='".addslashes($_POST['email'])."', `imie`='".addslashes($_POST['imie'])."' WHERE `id`='".$_POST['edit_id']."'");
  14.  }
  15.  
  16. if(isset($_POST['del']))
  17.  {
  18.  
  19. header("Location: index.php?action=message");
  20.  mysql_query("DELETE FROM `wiadomosci` WHERE `id` IN(".implode(',', $_POST['id']).")");
  21.  
  22.  }
  23.  
  24.  if(isset($_POST['id']) && isset($_POST['send']))
  25.  {
  26.  
  27.  $q = mysql_query("SELECT * FROM `wiadomosci` WHERE `id` IN(".implode(',', $_POST['id']).")");
  28. while($row = mysql_fetch_array($q))
  29.  {
  30. include_once('szablony_mail.php');
  31. $str = '';
  32.  
  33. }
  34.  
  35.  }
  36.  
  37. echo "<form action='' method='post'>";
  38.  
  39. echo "<table width='100%' style='font-family: Verdana; font-size: 11px;' border='0'>";
  40.  
  41. $q = mysql_query("SELECT * FROM `wiadomosci` WHERE `par`='mod'");
  42. while($row = mysql_fetch_array($q))
  43.  {
  44.  if($row['v1'] == 'Ogloszenie')
  45.  {
  46. $o = mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT * FROM `ogloszenia` WHERE `id`='".$row['inx']."'"));
  47.  }
  48.  
  49. if($_GET['id'] == $row['id'])
  50.  {
  51.  echo "<tr><td colspan='2'><textarea name='tresc' style='width: 100%; height: 50px;'>".substr(stripslashes($row['tresc']),0,800)."</textarea></td></tr>";
  52. echo "<tr><td colspan='2'>Imie: <input type='text' name='imie' value='".$row['imie']."' />  Email: <input type='text' name='email' value='".$row['email']."' /> <input type='submit' value='Zapisz zmiany' /> <input type='hidden' name='edit_id' value='".$row['id']."' /></td></tr>";
  53.  }
  54. else
  55.  {
  56.  
  57. echo "<tr><td width='5%'><input type='hidden' name='id[]' value='0' /><input type='checkbox' name='id[]' value='".$row['id']."' /></td><td><strong>".stripslashes($row['tresc'])."</strong><br />";
  58.  
  59.  
  60. if($row['v1'] == 'Ogloszenie')
  61.  {
  62.  echo "Nr ogłoszenia: <a href='../home/temp_noright2.php?page=ogloszenia&show_an=".$row['inx']."' target='_blank'>".$row['inx']."</a>";
  63.  }
  64. elseif($row['v1'] == 'Zyczenia')
  65.  {
  66.  echo "Życzenia: <a href='../home/art.php?id=".$row['inx']."' target='_blank'>".$row['inx']."</a>";
  67.  }
  68.  
  69.  
  70. echo "</td></tr>";
  71. echo "<tr><td colspan='2'><a href='$PHP_SELF?action=message&id=".$row['id']."'>Edytuj</a> Nadawca wiadomości: <a href='mailto: ".$row['email']."'>".$row['email']."</a> ";
  72.  
  73. if($row['v1'] == 'Ogloszenie')
  74.  {
  75.  echo "Ogloszeniodawca: <a href='mailto: ".$row['emaildo']."'>".$row['emaildo']."</a>";
  76.  }
  77. elseif($row['v1'] == 'Zyczenia')
  78.  {
  79.  echo "Zyczenia - ".$row['imie']." (".$row['emailod'].") - Odbiorca: <a href='mailto: ".$row['emaildo']."'>".$row['emaildo']."</a>";
  80.  }
  81.  
  82. echo "</td></tr>";
  83.  }
  84.  echo "<tr><td colspan='2'><hr size='0' /></td></tr>";
  85.  }
  86.  
  87. echo "<tr><td colspan='2'><br /><br /> <input type='submit' name='send' value='wyslij' /> <br /><br /><input type='submit' name='send' value='send' /> w wersji EN  <br /><br /><br /><br /> ----------- <br /><input type='submit' name='del' value='kasuj' /> * do kasowania hurtowego </td></tr>";
  88. echo "</table>";
  89. ?>

-------------------------
przenoszę MySQL->Przedszkole
~Cienki1980
maryaan
dobra to nap
graf
sad.gif zapewne Twoja podpowiedz maryaan jest trafna i zrozumiala dla wiekszosci uzytkwnikow tego forum .... ale ja jestem zielony w tych sprawach, nie jestem programista a przypadlo mi takie zadanie wykonac.

Jesli masz ochote poswiecic mojemu problemowi jeszcze chwile, napisz prosze co mam zrobic. Napisales: "zamien miejscami header i wykonywanie zapytan" a ja nic nie kapuje sad.gif
Amorph
Ja nie jestem hydraulikiem i nie zabieram się za wymienianie instalacji wodnej w domu.
Tobię doradzę to samo, nie jesteś programistą.... to zapoznaj sie z podstawami, a dopiero zacznij przerabiać skrypty. Bez znajomości podstaw nic nie zrobisz, a nasze tłumaczenia na nic Cię nie naprowadzą.... Chyba, że dasz to w dziale oferty pracy, zaproponujesz rozsądną kwotę i ktoś kto ma wolny czas, zrobi to za Ciebie.
Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.