Bora
21.10.2003, 23:41:58
Czy w necie są już serwery gdzie można sobie założyć konto na php5??
(w liście nie ma wogóle mowy o php5)
Seth
21.10.2003, 23:44:29
php 5 jest dopiero w fazie testow, wiec nie sadze aby ktos odwazyl sie na hostowanie go komercyjnie.
dragossani
22.10.2003, 11:16:30
Na serwerze Newcomo będzie PHP5. Niestety
testowanie niezbyt się klei, a zanim wystawimy do testów PHP5 chcielbyśmy wiedzieć czy PHP4 działa prawidłowo. Kernel jest mocno zmodyfikowany, więc ryzyko że coś w php nie działa jest duże. Chętnych do testowania nie ma jednak zbyt dużo. Nie dostałem właściwie ani jednego raportu z testów php...
wassago
22.10.2003, 11:19:39
przeszukalem troche zasobow google.pl i niestety nie znalazlem nawet niekomercyjnego hosta umozliwiajacego prace na php5.
dragossani: probowalem sie "zalogowac" na hackme.php.pl ale nie da rady...
Bora
22.10.2003, 11:23:57
hmm może mała wymiana ja dam konto php4 mysql co i jak to do obgadania a ktos w zamian konto na php5

(chozi o same testy wiec nie potrzebuje jakiegoś wypasu serva).
ps mój stoi w sieci łacze 128kB w obie strony dostepne 24h/dobe
dragossani
22.10.2003, 11:58:50
@wassago: To była chwilowa pauza. Musieliśmy zrebootować maszynkę i przeczesać logi - kumuś udało się powiesić na user3 niezabijalny proces. Trzeba było zbadać sprawę. Już powinien chodzić.
kris_
22.10.2003, 12:21:16
ale jak mu sie go udalo powiesic
tzn nie mogliscie znalesc parenta, czy byl to jakis ciekawy trik?
dragossani
22.10.2003, 13:35:50
Raczej jakiś ciekawy trik. Proces był samodzielny, rył po dysku zapisując coś i usuwając na przemian, nie reagował na kill z roota, uniemożliwiał dostęp do katalogu domowego i zalogowanie się na tego usera. Napiszę coś wiecej jak zbadamy dokładnie sprawę.
PMadej
22.10.2003, 13:44:52
Cytat
Na serwerze Newcomo będzie PHP5. Niestety
testowanie niezbyt się klei, a zanim wystawimy do testów PHP5 chcielbyśmy wiedzieć czy PHP4 działa prawidłowo. Kernel jest mocno zmodyfikowany, więc ryzyko że coś w php nie działa jest duże. Chętnych do testowania nie ma jednak zbyt dużo. Nie dostałem właściwie ani jednego raportu z testów php...
Od siebie mogę dodać tylko tyle, że mnie wszystko chodziło co potrzebowałem, a nie mam zbyt wygórowanych wymagań. Co do tego, że słabo idą testy wydaje mi się, że wynika to z tego, że osób znających się bardzo dobrze na tym, czego ten test wymaga jest bardzo niewiele. Znając podstawy php, Mysql'a nie da się sprawdzić co nie działa. Sam wiesz ile osób może Ci przesłać wyniki takiego testu...
dragossani
22.10.2003, 13:47:16
No niestety racja. Myślę, że popchniemy nieco testy. Dorzucimy PHP5, Apache 2, MySQL 4.1 i Postgres 7.4 - może to kogoś zachęci (np. autora tego wątku :wink:).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.