Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: tinymce - wartosc pola edycji
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
ersiv
Mam podpiety edytor tinymce pod pole

1. <input type="text" class="inp_text" id="body" name="body" value=""/>

pod to jest podpiety edytor tinymce i teraz mam maly problem potrzebuje odczytac tekst ktory do tego pola wpisalem

tinymce robi cos takiego ze display dla pola ustawia na none i robi cos swojego do edycji i problem w tym jak to odczytac
przy submitowaniu formularza elegancko odczytuje sobie w php np z
  1. <?php
  2. $_POST['body']
  3. ?>

i mam text ale kiedy dam w js
document.getElementById('body').value;

to jest puste

i glowkuje teraz jak to odczytac, potrzebuje ten text przed submitem
fan_pascala
Wywołaj

var value = tinyMCE.getContent('body')
ersiv
dzieki wielkie znalazlem to dzis w koncu na wiki tinymce smile.gif wczorja mi jakos nie wyszlo ale i tka jeszcze raz dz

...
no to mam kolejny problem z tinyMCE potrzebuję na bieżąco sprawdzać zawartość tego pola tzn nie tak do końca na bieżąco po pierwsze w momencie załadowania stronki a potem to już sobie poradzę

jak chce ustawić albo sprawdzić content tinyMce to wywala mi błąd że nie ma obiektu no i w sumie to normalny komunikat smile.gif jest komenda:

tinyMCE.execInstanceCommand(editor_id, command, user_interface, value, focus)

tylko coś nie wydaje mi się żebym potrafił z niej korzystać, nie wiem co to za pola user_interface, focus
może ktoś mi pokaże jakieś gotowe rozwiązanie, przy wczytaniu strony chce sprawdzić czy coś jest w polu edycji i jeżeli nie ma to coś zrobić a jeżeli jest to coś innego, tinyMCE podpięte pod to samo co wyżej

i kolejny problem jak uzyskać dostęp do zdarzeń onclick itdw polu edycji tinyMCE... trochę się w tym pogubiłem
k0b3
Ha! Wykopałem bardzo stary temat biggrin.gif

Aby działało zdarzenie onClick/onKeyUp należy:
Kod
setup : function(ed) {
          ed.onKeyUp.add(function(ed, e) {

});
        }

ja natomaist chciałem, mając ciągłe sprawdzenie zawartości przez tą funkcje powyżej sprawdzić wysokość tego edytora.
Macie jakies pomysły??
erix
Nie wiem, po co Ci odczyt wysokości akurat edytora, ale: http://wiki.moxiecode.com/index.php/TinyMC...guration/height

Podejrzewam, że również można odczytać coś z tej własności. Ale najlepiej byłoby IMHO pobrać wysokość warstwy, w której TinyMCE został uaktywniony.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.