Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Najciekawsze ksiazki waszym zdaniem.
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Seth
Ciekaw jestem jakie ksiazki najbardziej wam sie podobaly oraz jakie gatunki lubicie czytac?
Oczywiscie poza tematyka informatyczna smile.gif
eS...
kryminał smile.gif
Zepco
U mnie na pierwszym miejscu są książki z serii "Dune" Herberta.
Poza tym chyba nic, za dużo czasu schodzi na kompa i lekturę informatyczną. Na inne książki nie mam już czasu. biggrin.gif
spenalzo
Polowanie na "Czerwony Październik", Kardynał z Kremla, Czerwony Sztorm, Suma wszystkich strachów, Dług honorowy, Patrioci i inne książki Toma Clancy'ego których tytułów zapomniałem a uwielbiam.
Poza tym podobała mi się książka Johna Grishama, taka w czarnej okładce - za Chiny Ludowe nie pamiętam nazwy sad.gif co była streszczona "Nikt (lub nic) nie jest tym za kogo się podaje" - rewelacja, oraz Klątwa Skorpiona tegoż autora. Dobra także była powieść "Posada" - niestety czytałem dawno i nie pamiętam autora - w fabule podobna byłą do słynnej Firmy.

update: ta czarna książka Johna Grishama to ma tytuł "Protokół Sigma" - ludzie, rewelacja !!!!
scanner
Frank Herbert: sześcioksiąg "Dune" (te dobre tłumaczenie)
J.R.R. Tolkien: "Hobbit..." i "Władca..."
Stanisław Lem: różne
Karol May: różne
Janusz Meissner: różne
Stephen King: różne

Ogólnie lubie fantastyke, fantasy, horrory oraz literaturę traktującą o np. Bermuda Triangle, Atlantydzie itp. Nie potrafie sie przekonać do poezji.
Seth
Moje ulubione to:
:arrow: John Wyndham "Dzień Tryfidów"
:arrow: James Clavell "Król szczurów"
:arrow: Graham Masterton "Wizerunek zla"
:arrow: Paulo Coelho "Podręcznik wojownika światła"
:arrow: Paulo Coelho "Alchemik"
:arrow: A. C. Clark Odyseje kosmiczne
:arrow: Michael Crichton "Linia czasu"
:arrow: Heinrich Harrer "Siedem Lat w Tybecie. Moje życie na dworze Dalajlamy"

Ogolnie gatunki: fantastyka naukowa, przygodowe, horrory, psychologiczne oraz w stylu Hitchcock'a.
PrZeMoL
jakos nie nawidze czytac ksiazek... to pewnie przez szkole !!!!!!!! piepszone lektury tongue.gif
spenalzo
Cytat
jakos nie nawidze czytac ksiazek... to pewnie przez szkole !!!!!!!! piepszone lektury tongue.gif

Toś powiedział co wiedział..... Nie nawidzisz bo nie chcesz lubić. Lektury - a co to? Hmm, nie słyszałem tongue.gif smile.gif
Naprawdę nie wiesz co tracisz nie czytajac ksiażek - żadna film nie zastąpi klimatu książki...
.dragonfly
Najlepsza jest fantastyka wiec lubie prawie wszystko co Tolkien'a + Sapkowski. Pierwsza ksiazka jaka przeczytalem z tego gatunku to "Cztery smoki". Autora nie pamietam. Oczywiscie na uwage zasluguje takze najnowsze dzielo Kevina Mitnicka (Sztuka podstepu) biggrin.gif
PrZeMoL
Cytat
Naprawdę nie wiesz co tracisz nie czytajac ksiażek - żadna film nie zastąpi klimatu książki...

filmow tez nie ogladam tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.