Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL] Dodanie Rekordów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
uzytkowicz
Patrze już tak godzinę:

1. INSERT INTO 'pozdrowienia' (`id`, `ip`, `gg`, `data`, `godzina`, `nick`, `dzien`, `status`, `hash`, `opis`) VALUES (``, `ip`, `gg`, `data`, `godzina`, `nick`, `dzien`, `status`, `hash`, `opis`)

i nie wiem co jest źle exclamation.gif :/ a MySQL odpowiada:

1. #1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''pozdrowienia' (`id`, `ip`, `gg`, `data`, `godzina`, `nick`, `dzien`, `status`, ' at line 1

aaaaa exclamation.gif!
Lombi
A nie powinno byc srednika na koncu?
uzytkowicz
nieee, robiłem to przez php ale nie wyskakiwał dokładny błąd o co kaman, to wbiłem na phpMyAdmin i tam podałem zapytanie i wyskakuje jakiś warning :/ może to nie moja wina, może coś na serw się zepsuło... :/
nospor
nie: 'pozdrowienia'
a: `pozdrowienia`
A najlepiej wogole bez ciapkow

a potem w wartosciach pol nie `wartoscpola` a 'wartoscpola', a najlepiej rozrozniaj liczbe od tekstu tongue.gif
uzytkowicz
  1. INSERT INTO `pozdrowienia` (`id`, `ip`, `gg`, `data`, `godzina`, `nick`, `dzien`, `status`, `hash`, `opis`) VALUES (``, `ip`, `gg`, `data`, `godzina`, `nick`, `dzien`, `status`, `hash`, `opis`)

1. #1054 - Unknown column '' in 'field list'

1. INSERT INTO `pozdrowienia` ('id', 'ip', 'gg', 'data', 'godzina', 'nick', 'dzien', 'status', 'hash', 'opis') VALUES ('', 'ip', 'gg', 'data', 'godzina', 'nick', 'dzien', 'status', 'hash', 'opis')

1. #1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''id', 'ip', 'gg', 'data', 'godzina', 'nick', 'dzien', 'status', 'hash', 'opis') ' at line 1
nospor
czytaj dalej:
Cytat
a potem w wartosciach pol nie `wartoscpola` a 'wartoscpola', a najlepiej rozrozniaj liczbe od tekstu

edit: mowilem o wartosciach pol a nie o nazwach pol. MIales zmienic tylko wartosci.
uzytkowicz
wszędzie varchar

1. #1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''id', 'ip', 'gg', 'data', 'godzina', 'nick', 'dzien', 'status', 'hash', 'opis') ' at line 1

ja cię kręęęęcęęęęę
nospor
mowilem bys nazw pol nie ruszal...
  1. INSERT INTO `pozdrowienia` (`id`, `ip`, `gg`, `data`, `godzina`, `nick`, `dzien`, `status`, `hash`, `opis`) VALUES ('', 'ip', 'gg', 'data', 'godzina', 'nick', 'dzien', 'status', 'hash', 'opis')
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.