Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kolejny problem z win2K
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
ramze
Kaszanił mi się 98 to zainstalowałem na nią 2K. Wszystko chodzi bardzo sprawnie, komputer się nie wiesza ale.. zawsze jest jakiś haczyk... więc system zgubił mi możliwośc kopiowania tekstu w przeglądarkach internetowych. Co to oznacza? Oznacza to tyle, że gdybym zaznaczył jakiś tekst ze strony internetowej i skopiował potem wkleił np. do notatnika lub w pole tekstowe innej strony to by mi się wkleiło... nic by mi sie nie wkleiło. drugi probelm, internet explorer mi sie sypie bo nie otwiera wszystkich linków, które otwierane są w nowym oknie. Co to oznacza? Oznacza t tyle, że jeżeli Ja miałbym kliknąć w ten link www.onet.pl to by mi się on nie otworzył, ale jeśli kliknę w np. profil to wszystko dizła sprawnie. Oprócz tego, że ciągle powstaje błąd scan.exe (i system wyłącza ten proces) to nic złego sie nie dzieje. Ja sobie z tym poradzić. Oczywiście już zainstalowałem inne przeglądarki intrnetowe i tez guzik dało, jedynie w mozilli można otwierać strony w nowych oknach, ale z kopiowaniem nadal kicha. Jak Ci się chciało to przeczytać i masz jakieś ciekawe pomysły to napisz je tutaj.
dob
Cytat
drugi probelm, internet explorer mi sie sypie bo nie otwiera wszystkich linków, które otwierane są w nowym oknie. Co to oznacza? Oznacza t tyle, że jeżeli Ja miałbym kliknąć w ten link www.onet.pl to by mi się on nie otworzył, ale jeśli kliknę w np. profil to wszystko dizła sprawnie.

Mialem kiedys identyczny problem tylko że na windzie xp - również nie otwierało mi linków typu _blank, po 1 formacie okazało sie ze taki bład powstawał po instalacji programu graficznego (albo corel albo picture publisher - teraz juz nie pamietam). Po odinstalowaniu tego programu wszystko bylo ok.
.dragonfly
@dob: To co mowisz jest nieprawda. To z czym ma problem ramze jest spowodowane przepenieniem bufora RPC.

jak to naprawic: Sluze pomoca:

1. Sciagasz i instalujesz to: CLick!
Plik malo wazy (500 kb) ale instaltor sciaga oonad 100 mb z netu. 1 H murowane. jest to najnowszy service pack
2. Po instalacj w/w restartujesz kompa
3. Odrazu po wlaczeniu kompa instalujesz i sciagasz to: Click!
4. Reset kompa i kopiujesz do woli biggrin.gif

Jesli nie mozesz kilknac na ktorys z tych linkow kliknij na nie i "Dodaj do ulubionych" z tamtad sciagniesz bezproblemowo
KaMeLeOn
Robiłem identyczną zamianę jak Ty zalew i to nawet z tych samych powodów... :wink:
To co napisał kAzu^ to prawda.
Generalnie zapraszam na witrynę Windows Update - pełny upgrade i wszystko będzie śmigać...

Pozdrawiam.
dob
Cytat
@dob: To co mowisz jest nieprawda. To z czym ma problem ramze jest spowodowane przepenieniem bufora RPC.

Wrong - to jest prawdą ale nie wiem jak mam ci udowodnic. Możliwe że jest to coś podobnego - ja powiedziałem co mi sie zadrzyło i w jaki sposób sie naprawiło.
.dragonfly
Co nie zmienia faktu ze zle oceniles blad i zle podales odpowiedz.
No offence.
EOT
ramze
Wielkie dzięki wszystkim za reakcję!! To co zaproponował Kazu w zupełności wystarczyło aby pozbyć się problemu... jeszcze raz wielkie dzięki.
mazy
hehe nie ma to jak microsoft lol ja także miałem ten sam problem:) a lekarstwem okazał się format:)
Seth
Polecil bym zainstalowanie firewalla, ktory skutecznie obroni Cie przed przyszlymi dziurami w Windowsie winksmiley.jpg ( Kerio Personal Firewall Pro )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.