Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: moduł teledyskow
Forum PHP.pl > Forum > PHP
elite
Witam

Przerobilem pewien moduł jportal, galeri smiesznych na moduł do teledyskow , potrzebuje pomocy .
A mianowicie potrzebuje dorobic do modułu mozliwosc tworzenia kategori , owa orginalnie nie istnieje ,
sam niestety az na tyle sie nie znam zeby zrobic takie cos wiec prosze o pomoc .

Załanczam pliki owego modułu .

wszystkie pliki przerobione przezemnie znajduja sie tym przerobka polegala wylacznie na zmianach wyswietlania w ramkach itp.

http://www.portalmini.yoyo.pl/teledyski.rar

Naprawde Proszę o pomoc.
nexis
Cytat(elite @ 5.07.2007, 13:24:01 ) *
sam niestety az na tyle sie nie znam zeby zrobic takie cos wiec prosze o pomoc

A forum to nie Caritas i nitk tego za Ciebie nie zrobi. Spróbuj coś sam, a nas możesz pytać o wskazówki.
elite
dobrze wiem ze nie caritas , lecz nie mam pojecia jak sie za to nawet zabrac i na czym to polega . tyle co sam potrafilem zrobilem lecz tego kompletnie nie wiem . prosze poprostu o pomoc lub chociaz jak to zaczac. tobie nikt w niczym nie pomogl ze tak piszesz?
LamaMASTER
Robisz moduł, a nie potrafisz takiej rzeczy zrobić?
Cytat
tobie nikt w niczym nie pomogl ze tak piszesz?

Pomoc pomocą, ale nie będziemy tego robić za Ciebie. Kto wie, czy nie będziesz chciał na tym module zarobić? Zazwyczaj tak jest z modułami do nędznego jPortalu.
Kategorie możesz zrobić na tej zasadzie - w tabeli z zawartością kategorii, czyli np. teledyskami dodajesz pole "catid" i tworzysz tabelę z kategoriami. Wtedy catid odpowiada id kategorii z osobnej tabeli - na tej podstawie to identyfikujesz potem w skrypcie (a to już jest banalne). Wystarczy chwilę pomyśleć winksmiley.jpg
elite
nie chce zarobic na tym bo to jest tylko dodatek do strony , nigdy czegos podobnego nie probowalem robic , wiec nie wiem jak to nawet zaczac , poprobuje moze cos z tego wyjdzie przynajmniej jakis juz punkt zaczepienia mam . Dziekuje bardzo.
LamaMASTER
Nie rzucałem okiem na ten kod, ale mniej więcej wiem jak wyglądają "moduły" (bo w sumie on nie ma systemu modułów winksmiley.jpg ) w jPortalu. Tworzysz tą tabelę i edytujesz tą z zawartością jak podałem, później musisz poprawić zapytania (przy dodawaniu jakieś pole select z kategoriami z tamtej tabeli i wstawianie id do `catid`), wyświetlanie to już nic innego jak np. dodatkowa zmienna w linku, np. &catid=3 i przy tym warunek do zapytania wyświetlającego - WHERE `catid` = '.intval($_GET['catid']).'
Tym tokiem iść najprościej, w jeden dzień dasz radę - trochę php.net.pl, trochę kombinowania i będzie biggrin.gif
No chyba, że jesteś całkiem nowy w PHP winksmiley.jpg
elite
siedze w php z niecale pol roku , cały czas czegos nowego sie ucze . pokombinuje moze cos mi z tego wyjdzie .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.