Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Błąd w kodzie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
wasylek88
Witam!
Od kliku dni zaczynqam się uczyć PHP z książki wydawnictwa helion. Napotkałem jednak błąd i nie wiem jak z niego wyjść. Otóż mam taki kod:
  1. <html>
  2. <body>
  3. <table border="0" cellpading="3">
  4. <tr>
  5. <td bgcolor = "#CCCCCC" align="center">Odległoœć</td>
  6. <td bgcolor = "#CCCCCC" align="center">Koszt</td>
  7. </tr>
  8. <?php
  9. $odleglosc = 50;
  10. while ($odleglosc <= 250 )
  11. {
  12. echo "<tr>n <td align="right">$odleglosc</td>n";
  13. echo " <td align="right">". $odleglosc / 10 ."</td>n</tr>n";
  14. $odleglosc += 50
  15. }
  16. ?>
  17. </table>
  18. </body>
  19. </html>

jednak nie działa on. Wyświetla mi Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in D:\...\transport.php on line 12.
Nie potrafię sobie z tym poradzić. Czy mógłby mi ktoś pomóc?? Jest to gotowy skrypt który był na płycie dołączonej do ksiązki i powinien działać ale tak nie jest.
Dziękuje
wasylek
atomek4
Hej,
  1. <?php
  2. echo "<tr>n <td align="right">$odleglosc</td>n";
  3. echo " <td align="right">". $odleglosc / 10 ."</td>n</tr>n";
  4. $odleglosc += 50
  5. ?>

Poza tym jeśli to przykład z książki heliona to kody powinny być dostępne na ich stronie smile.gif
wasylek88
Wielkie dzięki! Już rozumiem jakich błędów nie robić w przyszłości. Tylko dlaczego dali kod z błędem na płycie?? To miał być działający kod a nie taki do którego trzeba dopisywać kolejne instrukcje.
atomek4
Wiesz oni czasami też się mylą winksmiley.jpg Poza tym chyba nawet nie sprawdzają tych kodów. Dlatego napisałem ci żebyś sobie zobaczył czy na ich stronie nie ma. Może zdążyli poprawić.

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.