Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: HELP! Ktos pinguje mi serwer:(
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
kayakash
Mam powazny problem. Otoz posiadam strone na republice i ostatniego czasu mam z nia powazny problem. Otoz przez ostatanie 2-3 dni (jakims cudem) na stronie nabite zostalo 700 MB przesylu. Zazwyczaj nie osiagalem takiej ilosci przez miesiac caly. Podejrzewam, ze ktos "refreshuje" nieustannie strone i w ten sposob zabiera przesyl. Prawdopodobnie robi to jakims programem, ale pewnosci nie mam zadnej. Pytam wiec, czy jest jakakolwiek mozliwosc namierzenia owego delikwenta, czy jest jakakolwiek mozliwosc zabezpieczenia sie przed takim dzialaniem. Prosze o pomoc (nie koniecznie pokroju-->ale jestes LOL) i zgory THX.

Przsnosze sie na nowy serwer (php,mysql,cgi) platny i solidnie adminowany, ale jesli nie pozbede sie tego problemu to i tak to nic nie da sad.gif (mimo, ze bee mial tam limit 3GB transferu)
Fo
najprosciej to niech admin serwera na ktorym masz stronke sprawdzi logi dotyczace twojej stronki bedzie w logu cos mniej wiecej takiego :

127.0.0.1 - - [11/Nov/2003:01:42:16 +0100] "GET /images/button_index.png HTTP/1.1" 200 284
127.0.0.1 - - [11/Nov/2003:01:42:16 +0100] "GET /images/button_nofulltext.png HTTP/1.1" 200 289
127.0.0.1 - - [11/Nov/2003:01:42:16 +0100] "GET /images/button_noindex.png HTTP/1.1" 200 284

oczywiscie dane o ip i o tym co zostalo pobrane beda inne..... czyli najprosciej mowiac niech admin serwera rozejrzy sie za czestymi powotrzeniami takiego samego ip ... jesli to jakis skrypt robi to bedzie tego duzo.... i latwo sie da wysledzic winksmiley.jpg
BzikOS
php Początkujący => Hydepark
kayakash
Ok, ale czy mozna sie przed czyms takim zabezpieczyc??

i moze zadam kolejne pytanie, na ktore nie zanm odpowiedzi:

Jesli ktos kradnie mi linki jak go znalesc?? Jak wykryc cos takiego i jak sie przed czyms takim zabezpieczac??
Seth
Skontaktuj sie z adminem serwera i przedstaw mu problem. Jezeli masz konto z obsluga php to mozna sie przed tym zabezpieczyc w przeciwnym razie bedzie ciezko.
kayakash
THX

plz close 8)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.