Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [hosting] duży serwis..
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
qlash
Witam

Jestem na etapie poszukiwania porządnego hostingu...

Strona aktualnie znajduje sie na serwerze activePro z nazwa.pl jednak ten serwer jest duuuzo dla niej za slaby...

Miesiecznie strona zżera grubo ponad 150 GB transferu, jednorazowo na stronie jest często ponad 100 a nawet okolica 200 osób, miesiecznie jest prawie 300 tys unikalnych wejsc...

Zastanawiam się nad kupieniem najwyższej opcji z ovh.pl czyli XXL PLAN: http://www.ovh.pl/produkty/xxlplan.xml

W zasadzie wszystko jest OK, oprocz jednego: "Ilość jednorazowych połączeń do bazy 50", po konsultacji z pracownikiem tej firmy dowiedzialem sie, ze jest to 50 połączen w ciagu jednej milisekundy, wiec teoretycznie jest to bardzo trudne do osiągniecia, ale własnie sie waham, polaczenie nie trwa pewnie 1 milisekundy zwlaszcza gdy strona jednorazowo wykonuje ok. 20 zapytań...

I moje pytanie czy ten sewrer pociągnie wyzej wymieniona strone, czy może poszukać czegoś innego? dedyk? Moze ktos juz ma w tej firmie hosting i moglby sie podzielic opinia??
NuLL
Nie wiem za bardzo o co chodzi z tymi zapytaniami - ale napomnke ze zle napisanej strony zaden serwer nie pociagnie smile.gif a podstawowa kwestia jest optymalizacje cache a nie wydajniejsza baza danych smile.gif
Nievinny
A nie prościej wynająć dedykowany?
Ace
Zwróć uwagę na to, że jeśli jedna osoba wchodzi na stronę, i wykonuje 20 zapytań, to to jedno połączenie jest zajęte przez ileś sekund/milisekund, czyli na ten czas blokowane jest to połączenie. Jakby 100 weszło w jednej chwili - wyskoczy błąd.

Powiedz mi, jaki masz budżet na hosting? Ja osobiście wykupiłem dedykowany serwer w netdirekt.de P4, 1600 mhz, 40gb dysk i 2tb transferu. Ma 512 ramu. Na dedyku mam postawioną sporą ilość usług, www/mysql/pg/svn/trac/nawet chyba poczta winksmiley.jpg Wszystko śmiga, pingi niskie w granicach 40 ms.

Ewentualnie może VPS jeśli masz mniejszy budżet. Sam możesz postawić sobie system.
jaskooo
spróbuj tu: www.qlsys.pl

Fajny, stabilny, dobry support w ramach opłaty.

No i chyba nie drogi smile.gif

Polecam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.