Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Potrzebna baza OpenGEO
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
envp
Witam, posiada ktoś może bazę geo adresów ip z Polski? Kiedyś było opengeo.pl, ale zamknięte... :/ Może ktoś ma jakiśostatni zrzut tej bazy ?
TomASS
to ja też poproszę smile.gif
no-name
Proponuje zwrócić się do tego Pana Tego Pana. Może coś mieć.
Rynraf
Nie chcę nękać "prywatnie" ludzi... więc zapytam tu, jako, że już trochę czasu minęło.

Czy ktoś tą bazę posiada, mógłby jakoś udostępnić?
sf
Mały OT

@Rynraf: mógłbyś nie sprzedawać tych kodów pocztowych bo przecież te bazy chodzą za darmo w sieci
Bastion
Nawet jesli ktos posiada jeszcze CSV bazy openGeo to jest juz bardzo nieaktualna == bezuzyteczna
no-name
@Bastion:
Swego czasu deklarowałeś na blogu, że chcesz reanimować serwis openGeo. Czy to ciągle aktualne, czy też porzuciłeś temat? Mógłbym pomóc.

A może istnieje jakaś alternatywa? Czy są jakieś bazy zawierające szczegółowe lokalizacje polskich adresów IP? A jeśli nie bazy, to może serwisy pod które można się "podpiąć"?
sf
Jasne, że są takie, nawet darmowe, chodź płatne mają większe bazy... linków nie podam bo nie pamiętam, ale da się to znaleźć w sieci.
Bastion
@no-name: tak, projekt powróci, jednak aby ustrzec się powikłań własnościwych, zamierzam zebrać adresy od nowa. niestety nie wiem kiedy to nastąpi, gdyż reanimuję klasy według potrzeb : http://docs.jarzebski.pl/

Jeśli chcesz ostatnią bazę CSV, pchnij mi twój adres email na PM to Ci ją podeśle.
Rynraf
Parę linków, alternatyw, pomysłów:
www.php.net/manual/pl/ref.geoip.php
www.maxmind.com/app/geolitecity

OT:
Cytat(sf @ 9.10.2007, 05:31:45 ) *
@Rynraf: mógłbyś nie sprzedawać tych kodów pocztowych bo przecież te bazy chodzą za darmo w sieci

To w czym problem? Jak ktoś chce to może pobrać z sieci jak znajdzie i chce taką. Ja jedyną jaką znalazłem to jakąś starą na eMule, z wirusem na dodatek. Nie robię nic złego, nie łamię żadnych licencji, bazę stworzyłem sam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.