Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [css] Formularz
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Scrooge
Na początku przepraszam wszystkich, że tworzę kolejny temat... ale jestem jeszcze nieco cienki z css-a. Większość tematów które zakładam są nieco na wyrost. Bo można każdy z nich obejść. Ten także poprze użycie <br /> ale chodzi mi o to czy można samymi stylami to zakodować. Chodzi mi o taki układ:

-slawek-
jak chcesz to możesz użyć css , ale takie rozwiązanie wydaje mi się łatwiejsze a efekt jest ten sam :
Kod
<form action="" method="POST">
<table cellspacing="0" summary="">
<tbody>
  <tr>
    <td>Pole nr 1 <input id="" /></td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Pole nr 2 <input id="" /></td>
  </tr>
  <tr>
    <td align="center"><input type="submit" value="wyslij" /></td>
  </tr>
</tbody>
</table>
</form>

lub tytuły w osobnych komórkach i pola input
Kod
<form action="akcja" method="post">
<table>
<tr>
<td>Pole nr 1</td><td> <input type=text ></td></tr>
<tr><td>Pole nr 2 </td><td><input type=text ></td></tr>
<tr><td>Pole nr 3</td><td> <input type=text ></td></tr>
<tr><td>Pole nr 4</td><td> <input type=text ></td></tr>
<tr><td> </td><td align="right">
<input type=submit value="Wyślij">
</td></tr>
</table></form>
KCG
No i chyba jeszcze margin winksmiley.jpg
Scrooge
formularzy nie robi się w tabelkach. W tabelkach powinny być tylko dane "tabelaryczne" czyli takie dla których istnieje szereg kategorii (pierwszy wiersz tabeli) i później dane. Nijak się to nie ma do formularza. Robienie całego szablonu strony w oparciu o tabele mam już za sobą winksmiley.jpg Chciałbym raczej wiedzieć jak można to zrobić "poprawnie" czyli w CSS-ie. Jak to zrobić w tabelach to ja doskonale wiem!
kornel-php
Ustawiasz margin-bottom:20px dla inputów i gra...
Scrooge
Cytat(kornel-php @ 27.09.2007, 20:26:23 ) *
Ustawiasz margin-bottom:20px dla inputów i gra...

a kod css może jakiś ? Że margin-bottom to ja wiem. Raczej przez font-weight nie starałem się tego rozmieścić!
KCG
Chyba nikt nie wie, o co chodzi i każdy pokazuje, co zobaczy biggrin.gif Chodzi Ci o to, żeby inputy były równo jeden pod drugim niezależnie od długości tekstu przed nimi? Czy o co?:|
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.