Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czy czytacie jakieś czasopisma informatyczne ?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
dzesi
Witam jestem ciekaw jakie czasopisma czytają użytkownicy tego forum ? .Proszę pisać + i - danego czasopisma i dla czego akurat je kupujemy .
Ja czytam komputer Świat ,
komputer Świat Ekstra,
czasami phpsolution
jak dla mnie czami jest beznadzieja i 30zł na kilka stronek trochę za dużo .I to by było na tyle
skowron-line
Jestem podobnego zdania co mój poprzednik odnośnie phpsolution jest za 30pln mogli by sie troche bardziej wyslilic, a 2 sprawa jest taka ze wiekszosc artykulów można pobrać z ich strony
Cysiaczek
Ja nie - jakoś nie bardzo widzę sens. Np. phpsolmag jest jakiś dziwny - biorą sie za dobry temat i przedstawiają tak, jakby tłumaczyli pięciolatkowi. Nie wiem... chcą być czasopismem dla wszystkich?
Innych informatycznych też nie kupuję - szkoda pieniędzy. Za cenę dwóch czasopism moge sobie kupić książkę (niekoniecznie informatyczną).

P.S.
Jak byłem mały, to kupowałem Secret Service przez 5 lat smile.gif (1995-2000)

Pozdrawiam.
nospor
Cytat
Jak byłem mały, to kupowałem Secret Service przez 5 lat
Hehe, to tak jak ja, aczkolwiek tak długo jak ty to maniakiem nie byłem. Szybko wyrosłem winksmiley.jpg

Co do komputerowych: nie czytam. Większość co trzeba to się z netu dowiem.
dzesi
skowron-line Racja , nie powiem ze phpsolution jest zły do szpiku kości al 80% tematów jest tam dla mnie bez użyteczna
i byle jak napisana sadsmiley02.gif
Cysiaczek
@nospor - smile.gif Ostatnie 2 lata to tak z rozpędu kupowałem. Właśnie sięgnąłem do szafki... one tam są - większość numerów. Właśnie na buiurku leży wrzesień 1997. Premiera MK4 i Wipeout XL biggrin.gif - Procesor P-233 MMX kosztuje 1450 zł snitch.gif hehehehe Chyba sobie poczytam wieczorem ;]

Pozdrawiam.
Rzast
Ja czytuję KS ekspert. Ale tylko dlatego, że na sieci nie znajdziesz różnych ciekawostek (jeśli ich celowo nie szukasz). Chodzi mi o to, że tam czasami pojawi się temat, który mnie zainteresuje, a nie wpadłbym na niego w inny sposób...
Cosi*
Kiedyś to były czasopisma komputerowe...... Bajtek, Enter, Komputer. Jako atarowiec kupowałem też Moje Atari i Tajemnice Atari smile.gif
Teraz już żadnej z gazet dla "geeków" nie ma, za to jest mnóstwo takich, z których się można dowiedzieć jak uruchomić worda pod windows albo jaką kartę graficzną kupić w cenie do 2000 zł... sadsmiley02.gif
A co do phpsolutions całkowicie zgadzam się z przedmówcami. Dziwny dobór tematów, dramatyczny poziom pisowni, no i to 30 złotych... Jeżeli o mnie chodzi, mógłbym kupować phpsol bez płytki np. za 15 zł, bo gazetę kupuję żeby sobie poczytać, z płytek nie mam żadnego pożytku.
Spawnm
ja obecnie nie czytam żadnego czasopisma , kupowanie paru kartek za kupe kasy dla może 1 artykułu to imho kasa wywalona w błoto :/
w dodatku jest mały wybór :/ zna ktoś dobre czasopismo o programowaniu gier/botów/o sztuczkach hackerskich bo ja nie , ja nie znam nawet dobrego czasopisma o programowaniu zwykłysz programików i witryn ... jeszcze aby było w dobrej cenie... nie w Polsce:/
Kreton
Jakieś 5 lat temu zaczołem prenumerować CHIP-a, przez kolejne 2 lata kupowałem prawie każdy. Powiem, że pismo naprawdę na poziomie, dodatkowo 15zł to wcale niet ak dużo. Z tym, że pismo docelowo raczej dla hobbystów, może bardziej zaawansowanych, no nie wiem, serwisantów w sklepach typowo komputerowych. Pokazywali sporo fajnych rzeczy, których nie można było odnaleźć w sieci. Dokładne statystyki i opisy, tego w sieci nie ma.

Obecnie wychodzę z założenia, że lepiej poczekać 3 miechy i kupić książkę, szczególnie, że nastawiłem się na rozwuj w konkretnym kierunku i nie obchodzą mnie już punkty wiciągane przez 3dMarka na jakichś maszynach. Kilka razy miałem Komputer Świat w rękach, ale to chyba pisemko dla zupełnie zielonych ( z mojego punktu widzenia ), którzy potrzebują mase obrazków gdzie i co kliknąć :/
seaquest
Dawniej - Enter, ale tylko dlatego, że były tam świetne felietony. Teraz enter umarł.
mike
Regularnie od kilku lat PHPArchitect'a.

PHPSolutions to śmieć.
NoiseMc
Cytat
Kiedyś to były czasopisma komputerowe...... Bajtek, Enter, Komputer. Jako atarowiec kupowałem też Moje Atari i Tajemnice Atari

Kiedys mialem prawie kazdy numer Moje Atari, Bajtka i Tajemnice Atari jaki wyszedl smile.gif

Teraz od paru miesiecy mam prenumerate PHP | Architect ale nie jestem specjalnie zachwycony artykulami
mike
Cytat(NoiseMc @ 3.10.2007, 17:16:52 ) *
Teraz od paru miesiecy mam prenumerate PHP | Architect ale nie jestem specjalnie zachwycony artykulami
Gdzieś tak od roku/półtora poziom idzie w dół :-/
Moli
Ja nie kupuje żadnego z pisemek, szkoda mi pieniędzy, bo jak ktoś już wspomniał, poziom artykułów jest strasznie niski i wszysko to jest w google smile.gif
mike
Cytat(Moli @ 3.10.2007, 19:02:10 ) *
Ja nie kupuje żadnego z pisemek, szkoda mi pieniędzy, bo jak ktoś już wspomniał, poziom artykułów jest strasznie niski i wszysko to jest w google smile.gif
U mnie firma kupuje smile.gif
Zarówno obecna jak i poprzednia.
Moli
No firma wiele na tym nie straci, a może zyskać czasami smile.gif
konradk2
ja mam trochę inną technikę ponieważ mam sporo okienek a BUŁ(bibliotekę uniwersytetu łódzkiego) mam 50m od wydziału to wszystko czytam na miejscu jak mnie zaciekawi i zawsze mają świeże wydania a i z dodatków multimedialnych też można korzystać tylko laptopa trzeba mieć ze sobą
super sprawa
Cosi*
Cytat(seaquest @ 3.10.2007, 17:09:10 ) *
Dawniej - Enter, ale tylko dlatego, że były tam świetne felietony. Teraz enter umarł.

Felietony Pawła Wimmera z rysunkami Piotra Kakieta! biggrin.gif Teraz Paweł pisze własnego bloga.
.chudy.
Kiedyś daaawno temu PCWK a teraz to najbardziej komputerową gazetę jaką czytam to jest Computer Arts i Dziennik Łódzki winksmiley.jpg .
eljot
Wydaje mi sie ze z czasopisma mają cały czas swój poziom. To ludzie sie zmieniają, dokształcają i dane czasopismo jest juz dla nich zbyt proste. Widze to po sobie.
qqrq
Ja także podzielałem umiłowanie do Secret Service (i Top Secret) smile.gif dopóki był Kombat Korner biggrin.gif . Ale to było dobre 10 lat temu. A teraz czytam Trash'Em All aaevil.gif . Ale tylko czasem... guitar.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.