dzesi
3.10.2007, 10:25:57
Witam jestem ciekaw jakie czasopisma czytają użytkownicy tego forum ? .Proszę pisać + i - danego czasopisma i dla czego akurat je kupujemy .
Ja czytam komputer Świat ,
komputer Świat Ekstra,
czasami phpsolution
jak dla mnie czami jest beznadzieja i 30zł na kilka stronek trochę za dużo .I to by było na tyle
skowron-line
3.10.2007, 10:49:10
Jestem podobnego zdania co mój poprzednik odnośnie phpsolution jest za 30pln mogli by sie troche bardziej wyslilic, a 2 sprawa jest taka ze wiekszosc artykulów można pobrać z ich strony
Cysiaczek
3.10.2007, 11:04:12
Ja nie - jakoś nie bardzo widzę sens. Np. phpsolmag jest jakiś dziwny - biorą sie za dobry temat i przedstawiają tak, jakby tłumaczyli pięciolatkowi. Nie wiem... chcą być czasopismem dla wszystkich?
Innych informatycznych też nie kupuję - szkoda pieniędzy. Za cenę dwóch czasopism moge sobie kupić książkę (niekoniecznie informatyczną).
P.S.
Jak byłem mały, to kupowałem Secret Service przez 5 lat

(1995-2000)
Pozdrawiam.
nospor
3.10.2007, 11:12:35
Cytat
Jak byłem mały, to kupowałem Secret Service przez 5 lat
Hehe, to tak jak ja, aczkolwiek tak długo jak ty to maniakiem nie byłem. Szybko wyrosłem

Co do komputerowych: nie czytam. Większość co trzeba to się z netu dowiem.
dzesi
3.10.2007, 11:16:08
skowron-line Racja , nie powiem ze phpsolution jest zły do szpiku kości al 80% tematów jest tam dla mnie bez użyteczna
i byle jak napisana
Cysiaczek
3.10.2007, 11:32:25
@nospor -

Ostatnie 2 lata to tak z rozpędu kupowałem. Właśnie sięgnąłem do szafki... one tam są - większość numerów. Właśnie na buiurku leży wrzesień 1997. Premiera MK4 i Wipeout XL

- Procesor P-233 MMX kosztuje 1450 zł

hehehehe Chyba sobie poczytam wieczorem ;]
Pozdrawiam.
Rzast
3.10.2007, 11:45:40
Ja czytuję KS ekspert. Ale tylko dlatego, że na sieci nie znajdziesz różnych ciekawostek (jeśli ich celowo nie szukasz). Chodzi mi o to, że tam czasami pojawi się temat, który mnie zainteresuje, a nie wpadłbym na niego w inny sposób...
Cosi*
3.10.2007, 14:07:55
Kiedyś to były czasopisma komputerowe...... Bajtek, Enter, Komputer. Jako atarowiec kupowałem też Moje Atari i Tajemnice Atari

Teraz już żadnej z gazet dla "geeków" nie ma, za to jest mnóstwo takich, z których się można dowiedzieć jak uruchomić worda pod windows albo jaką kartę graficzną kupić w cenie do 2000 zł...

A co do phpsolutions całkowicie zgadzam się z przedmówcami. Dziwny dobór tematów, dramatyczny poziom pisowni, no i to 30 złotych... Jeżeli o mnie chodzi, mógłbym kupować phpsol bez płytki np. za 15 zł, bo gazetę kupuję żeby sobie poczytać, z płytek nie mam żadnego pożytku.
Spawnm
3.10.2007, 14:22:31
ja obecnie nie czytam żadnego czasopisma , kupowanie paru kartek za kupe kasy dla może 1 artykułu to imho kasa wywalona w błoto :/
w dodatku jest mały wybór :/ zna ktoś dobre czasopismo o programowaniu gier/botów/o sztuczkach hackerskich bo ja nie , ja nie znam nawet dobrego czasopisma o programowaniu zwykłysz programików i witryn ... jeszcze aby było w dobrej cenie... nie w Polsce:/
Kreton
3.10.2007, 14:27:01
Jakieś 5 lat temu zaczołem prenumerować CHIP-a, przez kolejne 2 lata kupowałem prawie każdy. Powiem, że pismo naprawdę na poziomie, dodatkowo 15zł to wcale niet ak dużo. Z tym, że pismo docelowo raczej dla hobbystów, może bardziej zaawansowanych, no nie wiem, serwisantów w sklepach typowo komputerowych. Pokazywali sporo fajnych rzeczy, których nie można było odnaleźć w sieci. Dokładne statystyki i opisy, tego w sieci nie ma.
Obecnie wychodzę z założenia, że lepiej poczekać 3 miechy i kupić książkę, szczególnie, że nastawiłem się na rozwuj w konkretnym kierunku i nie obchodzą mnie już punkty wiciągane przez 3dMarka na jakichś maszynach. Kilka razy miałem Komputer Świat w rękach, ale to chyba pisemko dla zupełnie zielonych ( z mojego punktu widzenia ), którzy potrzebują mase obrazków gdzie i co kliknąć :/
seaquest
3.10.2007, 16:09:10
Dawniej - Enter, ale tylko dlatego, że były tam świetne felietony. Teraz enter umarł.
Regularnie od kilku lat PHPArchitect'a.
PHPSolutions to śmieć.
NoiseMc
3.10.2007, 16:16:52
Cytat
Kiedyś to były czasopisma komputerowe...... Bajtek, Enter, Komputer. Jako atarowiec kupowałem też Moje Atari i Tajemnice Atari
Kiedys mialem prawie kazdy numer Moje Atari, Bajtka i Tajemnice Atari jaki wyszedl

Teraz od paru miesiecy mam prenumerate PHP | Architect ale nie jestem specjalnie zachwycony artykulami
Cytat(NoiseMc @ 3.10.2007, 17:16:52 )

Teraz od paru miesiecy mam prenumerate PHP | Architect ale nie jestem specjalnie zachwycony artykulami
Gdzieś tak od roku/półtora poziom idzie w dół :-/
Ja nie kupuje żadnego z pisemek, szkoda mi pieniędzy, bo jak ktoś już wspomniał, poziom artykułów jest strasznie niski i wszysko to jest w google
Cytat(Moli @ 3.10.2007, 19:02:10 )

Ja nie kupuje żadnego z pisemek, szkoda mi pieniędzy, bo jak ktoś już wspomniał, poziom artykułów jest strasznie niski i wszysko to jest w google

U mnie firma kupuje

Zarówno obecna jak i poprzednia.
No firma wiele na tym nie straci, a może zyskać czasami
konradk2
3.10.2007, 18:25:32
ja mam trochę inną technikę ponieważ mam sporo okienek a BUŁ(bibliotekę uniwersytetu łódzkiego) mam 50m od wydziału to wszystko czytam na miejscu jak mnie zaciekawi i zawsze mają świeże wydania a i z dodatków multimedialnych też można korzystać tylko laptopa trzeba mieć ze sobą
super sprawa
Cosi*
3.10.2007, 21:06:32
Cytat(seaquest @ 3.10.2007, 17:09:10 )

Dawniej - Enter, ale tylko dlatego, że były tam świetne felietony. Teraz enter umarł.
Felietony Pawła Wimmera z rysunkami Piotra Kakieta!

Teraz Paweł pisze własnego bloga.
.chudy.
3.10.2007, 22:10:25
Kiedyś daaawno temu PCWK a teraz to najbardziej komputerową gazetę jaką czytam to jest Computer Arts i Dziennik Łódzki

.
eljot
4.10.2007, 09:04:14
Wydaje mi sie ze z czasopisma mają cały czas swój poziom. To ludzie sie zmieniają, dokształcają i dane czasopismo jest juz dla nich zbyt proste. Widze to po sobie.
Ja także podzielałem umiłowanie do Secret Service (i Top Secret)

dopóki był Kombat Korner

. Ale to było dobre 10 lat temu. A teraz czytam Trash'Em All

. Ale tylko czasem...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.