lectric
4.10.2007, 09:57:01
Dziś przeczytałem ten o to
artykuł.
Widziałem ten portal ale szczerze mówiąc nie wygląda na tyle ile jest wart.
nospor
4.10.2007, 09:59:32
Cytat
Dziś przeczytałem
Jak bym byl zlosliwy to bym napisal: "Grunt to refleks", ale nie jestem zlosliwy wiec tak nie napisze

Cytat
Widziałem ten portal ale szczerze mówiąc nie wygląda na tyle ile jest wart.
Na szczescie ceny nie sa wyliczane na podstawie Twoich czy moich odczuc, ale na statystykach serwisu, a te w tym przypadku byly dosc ciekawe
Sadu2
4.10.2007, 10:05:54
Nie widze w tym portalu żadnych rewelacji, ale koleś trafił w dziesiatke.
lectric
4.10.2007, 10:11:35
Po raz kolejny utwierdzam sie w fakcie, iz liczy sie tylko: pomysl (lub szybkosc skopiowania) + statystyka. Reszta nie moze odbiegac od podstaw.
Cytat(Sadu2 @ 4.10.2007, 11:05:54 )

Nie widze w tym portalu żadnych rewelacji, (...)
To popatrz ilu ma użytkowników.
Cytat
szybkosc skopiowania
W Polsce tylko to sie liczy, bo wlasnych pomyslow na serwisy mamy jak na lekarstwo...
http://netto.blox.pl/2007/09/co-sie-stalo-z-nasza-klasa.html - pozatym tu jest sporo prawdy na ten temat - bez tych kiczowatych marketingowych tekstow.
lectric
4.10.2007, 10:24:22
Portal nasza-klasa.pl , podobno tez nie jest oryginalnym pierwszym pomyslem a klonem www.sztambuch.pl w ktorym autor nasza-klasa.pl rejestrowal sie ponoc 5 mc przed odpaleniem swojego projektu.
Wniosek jest taki, ze nawet jesli skopiujesz kogos istniejacy pomysl to i tak ty mozesz wybic sie wyzej..
Kopiowanie to najprostrza i najlatwiejsza metoda. Do oryginalnych pomyslow trzeba miec zaplecze finansowe lub inwestorow na odpowiednie zagranie marketingowe bo w przeciwnym razie zostac mozemy skopiowani i tym samym przegrani.
To nie jest kopia sztambuch.pl - to wszystko jest sciagniete ze Stanow....
lectric
4.10.2007, 10:38:25
Ha, mowimy o krajowym rynku, to ze zachod nadaje rytm i pomysly wiadomo.
Sadu2
4.10.2007, 11:07:51
Cytat(mike @ 4.10.2007, 11:13:29 )

To popatrz ilu ma użytkowników.
Wiem ilu ma użytkowników. Wyrażam tylko swoje zdanie na temat tego serwisu

Cytat(NuLL @ 4.10.2007, 11:29:35 )

To nie jest kopia sztambuch.pl - to wszystko jest sciagniete ze Stanow....
Tam pisało w tym wywiadzie coś o facebook.com (na wikipedii pisze że posiada około 42mln użytkowników)

Może z tego ściagnęli.
sztosz
4.10.2007, 12:21:14
Cytat(Sadu2 @ 4.10.2007, 11:05:54 )

Nie widze w tym portalu żadnych rewelacji, ale koleś trafił w dziesiatke.
Zgadzam się, żadna rewelacja. ALE, prostota i intuicyjność jego obsługi (pomijam szybkość, ale to przy takim wzroście użytkowników potrafię zrozumieć) po prostu bardzo mile zaskakuje i stanowi o jego sukcesie.
wlamywacz
4.10.2007, 13:10:15
Przecież to normalne to się nazywa KONKURENCJA. Jak obserwuje wasze wypowiedzi to mnie coś strzela. Zrobił serwis zarobił a wy zaraz coś w stylu plagiatu bo on skopiował

On nie skopiował to serwis o takiej samej tematyce.
Sadu2
4.10.2007, 13:37:37
Ja w żadnym przypadku nie stwierdzam że to jest plagiat.
To nie jest plagiat - ja tylko chcialem wspomniec ze Polacy kopiuja kazdy serwis jaki powstal w Stanach i zarabia sie na nim kase - a wlasnych pomyslow na cos takiego nie ma ( no prawie

)
Nie jemu pierwszemu i nie ostatniemu się to udało

Plagiatek serwis pewnie nie jest (pewnie bo nie znam tego typu serwisów) a jedynie kopią co nie jest złe

To tak jak by ktoś powiedział że gazeta fakt jest plagiatem Super Expressu
NoiseMc
4.10.2007, 15:53:51
Najlepsze jest to ze po opublikowaniu tego artykulu ogladalnosc nasza-klasa wzrosla chyba dziesieciokrotnie

(artykul sponsorowany?)
Sadu2
4.10.2007, 18:06:52
Cytat(NoiseMc @ 4.10.2007, 16:53:51 )

Najlepsze jest to ze po opublikowaniu tego artykulu ogladalnosc nasza-klasa wzrosla chyba dziesieciokrotnie

(artykul sponsorowany?)
Hmmm bardzo możliwe

i ciekawe ilu nowych ludków mu przybyło
lectric
4.10.2007, 21:21:36
Po wygladzie i funkcjonalnosci tego serwisu nie chce mi sie jakos wierzyc w inwestycje warte miliony zł.
sztosz
4.10.2007, 21:32:32
To nie wygląd czy funkcjonalność, ale baza użytkowników + potencjał.
lectric
4.10.2007, 22:07:00
sama baza to nie wszystko, jedyne co sie liczy to bogaty nieprzypadkowy traffic.
@lectric - Nie koniecznie, serwis może być mało znany ale mieć jakimś cudem bardzo dużo użytkowników. Wtedy inwestor widzi co może zdziałać jak zainwestuje w reklame i na 100% zyska bardzo duzo na tych użytkownikach.
LonelyKnight
9.10.2007, 15:42:52
A ja właścicielowi serwisu mam tylko jedno do powiedzenia: gratuluje. Mam nadziej, że zarobi na tym czy innych biznesach wiele razy więcej niż 15 mln.
Swoją drogą jestem ciekaw kto i w jaki sposób wycenia serwisy i wartość ruchu...
batman
9.10.2007, 18:16:44
Po przeczytaniu waszych wypowiedzi (nie wszystkich, lecz zdecydowanej większości) aż się przeraziłem, że w polakach jest tyle zawiści. Komuś udało się coś stworzyć, na wzór popularnych zachodnich serwisów, to zaraz to musi być złodziej lub kombinator. Autor miał po prostu bardzo dobry pomysł i idealnie wpasował się w rynek.
A co do "wielkiej kasy". Im większa jest baza klientów, tym więcej się zapłaci za taki serwis. A to z tego względu, że będzie można słać spam do całej masy ludzi. Wiadomo, im więcej ludzi w grupie, tym większa szansa na znalezienie łosia, który jednak reklamowany produkt.
ramze
10.10.2007, 23:04:54
Gratuluję pomysłu i sukcesu!!!!!!!!
Sam będę dążył do osiągnięcia podobnego lub większego!
Ukces w biznesie... życzę tego sobie i wam.
Powodzenia.
P.S. Oby moc była z wami
P.S.2 Powinieneś się przyzwyczaić do tego, że w Polakach jest więcej goryczy z powodu czyichś sukcesów niż chęci do działania na własne konto.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.