Jakiś czas temu po wykupieniu domeny, zacząłem się zastanawiać czy sposoby dodawania domen są rzeczywiście bezpieczne, a mianowicie kupuje sobie domenę w nazwa.pl, po opłaceniu podaje numery dns serwera, na którym mam wykupiony hosting. Hosting ten umożliwia parkowanie domen poprzez DA (Direct Admin'a) bądź cPanel. I tutaj zachodzi pewna dziwna sytuacja, która mnie zastanawia, co będzie gdy nie tylko ja, ale i jakaś osoba trzecia posiadająca hosting tam gdzie ja będzie wiedziała, że kupiłem tą domenę i zaparkuje ją wcześniej ode mnie? Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi, krótko mówiąc, co zrobić aby kupując domenę zabezpieczyć się przed taką sytuacją, jak udowodnić i przekonać hosting do tego, że ta domena jest moja, a ta druga osoba zaparkowała ją bezprawnie, ponieważ domena należy do mnie.
Problem oczywiście występuje, gdy spóźnie się z parkowaniem domeny, a ktoś wiedząc o tym mnie wyprzedni i zaparkuje na tym samym hostingu tą domenę.
Proszę o odpowiedź ponieważ jestem ciekawy co zrobić, aby do takiej sytuacji nie doszło. Przecież różnie bywa

Pozdrawiam.