/nospor
A możecie mi wytłumaczyć po co na serwerze czyścić cache lub po co budować model??
A moze po to ze nie kazdy noob robi na localu wszystko i czasem jest potrzeba zrobic build model lub cc bezposrednio na serwie.
Widac ze nie znasz sie, jakbys sie znal to bys sie glupio nie pytal.
Hmmm nie widzę większego problemu. Aplikację wysyłam po wykonaniu symfony freeze i wszystko śmiga. Wszelkie zmiany i tak zawsze nanoszę na localu i dopiero po przetestowaniu wysyłam na serwer. Wystarczy wtedy przesłać nowe/zmodyfikowane pliki, usunąć cache (ręcznie) i po sprawie. Oczywiście nie zaprzeczę, że shell jest przydatny (zdecydowanie wolę poruszać się w trybie tekstowym niż poprzez klienta FTP) ale również nie zgodzę się, że odpalenie Symfony bez dostępu do shella do masochizm.
A ja bede sie upieral ze konto bez shella na symfony to porazka. Klient chce jedna mala zmiane, np dodac mala fabryke i jeden model, to co zrzucasz wszystko na locala, instalujesz, poprawiasz, robisz build-model, cc i dopiero wszucasz na serwer? bezsensu. Tymbardziej jesli pracujesz nad projektem sam. Jesli ja sam programuje cos to nigdy locala nie wykorzystuje bo i po co? zeby pozniej walic sie z przeniesieniem? A jesli pracujesz w teamie to i tak zostaje ci svn, albo praca na ftpie, bo inaczej nie ma szans, a jesli nie masz shella to mozesz sie w dupe pocalowac. Taka prawda jest. Jesli sobie piszesz sam symfony, sam wybierasz hosting, sam robisz templaty itp itd to mozesz sie bronic, inaczej twoje argumenty sa argumentami tylko trafiajacymi dla osob ktore 1-osobowo robia serwisy, czyli jak zwykle bywa male aplikacjie nie potrzebujace nic do zycia oprocz akceptacji przez klienta ;]