Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html]
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
monika777
mam strone zbudowana z kilku podstron w php, własciwie to same formularze, ktore przesylaja dane dalej.. jak robie wstecz to wyświetla mi info:
Uwaga: Strona wygasła Żądana strona została utworzona przy wykorzystaniu informacji przesłanych w formularzu. Strona nie jest dostępna. Ze względów bezpieczeństwa, na wszelki wypadek, program Internet Explorer nie przesyła ponownie informacji.

Aby ponownie przesłać informacje i ponownie oglądać stronę sieci Web, kliknij przycisk Odśwież.

spotykam to na roznych stronach, ale czy da sie to jakos obejsc?
AxZx
da sie.
w 1 formularzu przechodzisz na strona2.php
w pliku strona2.php odczytujesz z tablicy post, zapisujesz do np tablicy session
nastepnie przekierowujesz bezposrednio na plik strona3.php gdzie masz kolejny formularz.
w pierwszym formularzu mozesz sprawdzac czy sa dane w sesji, jezeli tak to mozesz je wstawic w pola formularza.

nie jest to gotowe rozwiazanie, chcialem cie tylko nakierowac.
tsharek
Niestety nie da się tego obejść, jeżeli wysyłasz formularz metodą POST. Tymczasowe rozwiązanie to przesyłanie GETem całego formularza. Genralnie wszysty olewają tą kwestię pod IE (np. ja:P). Ci którzy korzystają z IE albo się do tego przyzwyczaili, albo nie używają wstecz, albo przeszli na leprze przeglądarki:)

Edit: @AxZx: No faktycznie, można bawić się przekierowaniami, ale jak dla mnie szkoda zachodu dla IE:)
monika777
z GET niezbyt moge skorzystac, dane nie powinny pojawic sie w adresie url. Inne przegladarki np Mozilla tez wyświetla info:) Pojawia sie alert ze dane z formularza itd... na innych nie sprawdzalam, bo wiem ze i tak osobnik bedzie korzystac z IE..

to w takim razie dzieki za info:)
AxZx
jak dla mnie nie jest szkoda zachodu. bo w FF tez zobaczysz informacje ze sa jakies dane w tablicy post - czy chcesz je uzyc czy jakos tak.
a stosujac trik z zapisem do sesji i uzyciem naglowka header: location mozna sobie biegac po formularzu w te i spowrotem.
jest to bardziej pracochlonne, ale jak dobrze sie to obmysli to mozna napisac klase ktora ulatwi caly ten proces.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.