Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Upload / Czy jest cos takiego jak streaming
Forum PHP.pl > Forum > PHP
iskier
Witam, planuje zrobić upload dużych plików na serwer, więc się zacząłem nad czymś zastanawiać.

1 ) Czy jest coś takiego, by uploadowało mi pliki na serwer strumieniowo np. w postaci jakiś pakietów danych
Bo jeżeli jest, to pewnie ograniczenia php do wielkości uploadowanego pliku tego sposobu by nie dotyczyły.

2 ) Jeżeli chciałbym robić to naturalną metodą - formularz php (+ dorzucić jakiś progress bar), to jeżeli sobie zmienie max. wielkość uploadowanego pliku (mam możliwość), to czy to rozwiązanie by wystarczyło, czy może jest ciekawsza metoda do tego typu operacji?

Pozdrawiam !
SirZooro
Kiedyś też miałem taki problem, i wtedy napisałem applet Java w którym można było sobie wybrać plik do przesłania, i on potem wysyłał go w paczkach po 50KB do serwera. Każda paczka to było osobne żądanie POST. Do tego jeszcze były komendy rozpoczęcia i zakończenia transmisji.

Możesz też zerknąć jak jest zrobiony upload filmów na YouTube - oni tam używają Flash'a do tego celu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.