Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]czy to taki blad pzregladarki?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gallareton
Otoz moja Opera robi cos takiego, ze jesli 2 strony maja zaincludowana inna, ja zmienie zmienne, to nawet jesli na jednej ze stron zmieni sie tresc to druga strona wciaz bedzie wyswietlac stare dane, puki sie nie odswiezy... czy mozna sobie jakos z tym poradzic? Przy okazji nie wiem czy tylko Opera tak robi, czy kazda przegladarka...

Chce tylko wiedziec, czy kazda przegladarka tak ma i czy da sie cos zrobic, aby przegladarka zawsze zaladowala strone od nowa, a nie pokazywala zapamietanej... Prosze o pomoc
zakręcony
a jak bez odświerzenia ma się ta treść zmienić sama? albo ja nie rozumiem problemu, albo Ty nie umiesz napisac o co Ci chodzi winksmiley.jpg
Gallareton
Chodzi o to, ze przy otworzeniu ma wygenerowac strone od nowa... nie wiem czy kazda przegladarka tak robi, ale np. Opera otwiera zapamietana strone (dla przykladu kiedy pisze na forum, ze jest odpowiedz i klikne w temat to Opera mi nie pokazuje tej odpowiedzi puki nei odswieze strony) wiec po 1 czy kadza przegladarka tak ma, ze pokazuje zapamietana juz strone, a anwet jesli to czy mozna ja zmusic do generowania jej od nowa przy kazdym otworzeniu bez potrzeby odswiezenia
Garrappachc
To trzeba zmienić w ustawieniach Opery. Z zewnątrz się dego nie da zrobić.
Gallareton
To znaczy, ze tylko Opera robi takie cos? W takim razie na wstepie strony napisze, ze lepiej uzywac IE, lub Mozilli, zeby nie bylo problemow tongue.gifP
Snowak
Musisz wysłać odpowiednie nagłówki dotyczące cachowania. Było o tym tutaj wiele razy - poszukaj.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.