Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zmiana nicka
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
Lethys
Witam,

Mam pytanie czy jest mozliwa zmiana nicka z [Lethys] na Lethys ?
devnul
petycja do zarżądu plus koperta i wszystko da się załatwić winksmiley.jpg
a poważnie napisz - wszystko jest możliwe - wystarczy drobna zmiana rekordu w bazie. powodzenia
seaquest
Nie do zarządu a do administratorów forum. A najlepiej do nospor'a.
Cysiaczek
Cytat
Nie do zarządu a do administratorów forum. A najlepiej do nospor'a.

@seaquest - koperta też? ;p
kwiateusz
koperta do mnie :] a petycja może być do nospora smile.gif

niestety Lethys juz istnieje http://forum.php.pl/lethys_m7266.html
phpion
W sumie chętnie również podpiąłbym się pod zmianę nicka. Swego czasu miałem nick phpion i bodajże zapomniałem danych dostępowych i do maila i do samego konta. Potem powstały różne mutacje phpion* smile.gif aby skończyć na phpion.com. Jeśli jest to możliwe to prosiłbym o usunięcie konta phpion i zmianę loginu z phpion.com na właśnie phpion. Nie piszę na razie do nikogo w tej sprawie bo chcę się dowiedzieć czy jest to wogóle możliwe (wiąże się z usunięciem konta).
Pozdrawiam: pion
mike
Ogólnie rzecz biorąc zmiana nicka to sytuacja niecodzienna i zależy ostatecznie tylko i wyłącznie od admina - nospora.
A to czy ktoś będzie miał zmienionego nicka zależy często od dwóch rzeczy:
- na jaki nic zmieniamy;
- czy dana osoba jest rozpoznawalna.

Ktoś kto jest częstym bywalcem i jest rozpoznawalny lub dobrze kojarzony na zmianę raczej szans nie ma (wszystko determinuje grubość koperty i wielkość nominałów) ale jak wspomniałem. Who's the man? Nospor is The Man.
phpion
Cytat(mike @ 6.01.2008, 16:07:16 ) *
Ktoś kto jest częstym bywalcem i jest rozpoznawalny lub dobrze kojarzony na zmianę raczej szans nie ma

Hmmm chyba właśnie powinno być odwrotnie. Ktoś to odwiedza forum raz na ruski rok powinien właśnie mieć mniejsze szanse niż ktoś kto jest stałym bywalcem i czynnie udziela się na forum. Chyba to troszkę niesprawiedliwe winksmiley.jpg
PS: mike czy Ty przypadkiem swego czasu nie miałeś nicka mike_mech? smile.gif
mike
Cytat(phpion.com @ 6.01.2008, 14:17:36 ) *
Hmmm chyba właśnie powinno być odwrotnie. Ktoś to odwiedza forum raz na ruski rok powinien właśnie mieć mniejsze szanse niż ktoś kto jest stałym bywalcem i czynnie udziela się na forum. Chyba to troszkę niesprawiedliwe winksmiley.jpg
No właśnie nie. Jak zmienisz jakiemuś tam ziutkowi nicka na sfekfa a którego i tak nikt nie zna, to zmiana taka przejdzie bez echa nie zostanie odnotowana przez 99% użytkowników. Nie wprowadzi to zamętu.
Zmiany nicków osób, które mają ugruntowaną pozycję i opinię wprowadzają zamęt.
Choć usuniecie kropki w Twoim nicku tragedią by nie było. Pytaj nospora.

Cytat(phpion.com @ 6.01.2008, 14:17:36 ) *
PS: mike czy Ty przypadkiem swego czasu nie miałeś nicka mike_mech? smile.gif
Ja w duszy zawsze byłem mike, ale ktoś założył konto o tym nicku rok przede mną i nigdy nic nie napisał na forum. Odebrałem tylko co moje biggrin.gif
nospor
Oprócz tego co juz powiedziano, nie zawsze można komuś zmienic nicka, bo ten nick jest zwyczajnie zajęty.
Pół biedy, gdy koleś o tamtym nicku nie logowal się od 4 lat i mial az 0 postów. Można przyjąć ze juz u nas sie nie pojawi i ze konto można mu "zabrać".

ps: phpion.com znany jest teraz jako phpion
phpion
Cytat(nospor @ 6.01.2008, 19:16:01 ) *
ps: phpion.com znany jest teraz jako phpion

yahoo.gif

PS: sorry za nabijanie postów winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.