Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Hosting kodów
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
jarmiar
Witam

Proszę o ocenę mojego hostingu kodów źródłowych

http://TwojKod.pl

I zapraszam do wklejania tam swoich kodów
Moli
Dodalem kod i wyskoczyla mi strona http://twojkod.pl/kod.php?id=6. Wiec co mamy oceniać ? Źle działający system (co ja gadam, jaki system ? formularz + klasa typu geshi) czy może super design oznaczony stopka "Designed by Free CSS Templates".

Ocena: 0/(wpisz jaka liczbe chcesz powyżej 10)
jarmiar
Już wszystko działa
Cezar708
1. w kodzie PHP nie koloruje słów kluczowych takich jak abstract lub final
2. przydałoby się usunąć tę kratkę a`la zeszytowa spod kodu,

będzie czytelniej smile.gif
jarmiar
A co byś proponował zamiast niej?
Cezar708
Cytat(jarmiar @ 20.02.2008, 18:56:09 ) *
A co byś proponował zamiast niej?

na pewno coś jednolitego jasnego koloru, np biały albo jakiś pastelowy żółty... jakakolwiek faktura pod kodem robi go ciężkim do analizy
Jarod
Może jakaś walidacja formularza? Mogę wysłać pusty formularz.. :/
jarmiar
validacja dodana
AxZx
kratka w tle to rzeczywiscie fatalny pomysl.
po drugie wada ktora przeszkadza w korzystaniu z tego typu "wynalazkow" to kopiowania kodu. zaznaczam kod do skopiowania, wklejam w notatniku a tam widze cyferki z kropkami - numerowanie linii.
jarmiar
tło kratkowane z pod kodu zostało usunięte na pastelowy żółć
Cezar708
Cytat(AxZx @ 20.02.2008, 19:25:15 ) *
cyferki z kropkami - numerowanie linii.

faktycznie to też jest niewygodne, poza tym myślę, że przydałaby się opcja download, w przypadku naprawdę długiego kodu może to być pomocne

Cytat(jarmiar @ 20.02.2008, 19:27:17 ) *
tło kratkowane z pod kodu zostało usunięte na pastelowy żółć

no i od razu czytelniej smile.gif
Jarod
Cytat(jarmiar @ 20.02.2008, 19:22:45 ) *
validacja dodana

Nick nadal może zostać pusty?
AxZx
dlaczego na stronie z kodem jest suwak poziomy mimo tego ze strona spokojnie zmiescilaby sie na calym ekranie?
jarmiar
no nick może bo nikt nie bedzie musiał go tam wpisywać

dodałem możliwośc pobierania kodów jako plik php
Speedy
Lipa. Nic specjalnego. Są już podobne, znacznie lepsze serwisy. Poza tym, nawet nie wysiliłeś się z grafiką, bo nie jest on Twojego autorstwa, a sama strona jest strasznie niedopracowana i sprawia wrażenie, jakby była wykonana na szybciocha i "na kolanie"...
daris
A teraz ten piękny index.html który ma "niby" nie pozwalać wejść na stronę a jednak ta strona jest w pełni funkcjonalna. Wystarczy wejść np tutaj:
http://twojkod.pl/index.php
Cysiaczek
Brakuje zamiany tabów na spacje
jarmiar
o kurde faktycznie.
całkiem o tym zapomniałem
l0ud
Trochę się zawiodłem - zapraszałeś do wrzucania swoich kodów - sam umieściłem tam pewną funkcję, a dziś widzę błąd 404?
Jak już zachęcasz innych do korzystania z serwisu, rób to na końcowym etapie jego tworzenia. Podejrzewam, że zmieniasz jego budowę i stare linki po prostu przestały działać? No chyba, że to jakaś awaria, albo dowiedziałeś się o tym XSS i ukryłeś te skrypty na czas poprawy...
matix
Nudzisz koleś,

robisz tak denne projekty, ze już bardziej zanudzać się nie da.

Z tego co widzę to wszystkie twoje prace tworzone są w ten sam prymitywny sposób.
Zrób jeden i porządny serwis i zacznij wykorzystywać jakieś ciekawe innowacje i pomysły, bo takich "code paste"-ów jest od groma.
(nie komentuję już twoich innych projektów łącznie z tą pobieralnią utworów muzycznych z wrzuty)

A jak masz zamiar korzystać z darmowych szablonów xhtml i do tego klepać 500 linijek kodu w starym php4 to daj sobie lepiej spokój.

Pierwszy raz piszę krytykę tego typu na tym forum,
no ale zobacz. Wszystkie twoje projekty opierają się na prostych - żeby nie powiedzieć wręcz prymitywnych - pomysłach. Wykonanie ZAWSZE do kitu.

Niemniej jednak życzę sukcesów i pozdrawiam,
Matix.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.