Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][sesja] W linkach dokłada mi się numer sesji
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
smarcz
Witam!

Pewnie to wina ustawień serwera. Ale może Panowie i Panie będą wiedzieć czym jest to spowodowane, że do każdego odnośnika umieszczonego na stronie sesja PHP dokłada mi jej numer ID. Oczywiście tylko za pierwszym razem po wejściu na stronę po zamknięciu poprzedniej sesji. Jak to wyłączyć. Google mnie źle indeksuje przez to.

Przykład: ogloszenie.php?o=1&PHPSESSID=b289e13ec92e8b5572255735e7dd14c1

Czekam na podpowiedzi.
Pozdrawiam
smarcz
Topic który podałeś nie do końca rozwiązuje mój problem.

Ja chce usunąć z adresu identyfikator sesji a nie dołączyć separator, który ma powodować poprawne rozdzielenie jakiegoś argumentu GET z dołączonym identyfikatorem.

W moim przypadku identyfikator sesji jest niepożądany. Chce go wyłączyć.

ini_set('arg_separator.output', 'aaa'); powoduje wstawienie fragmentu pogrubionego: http://www.e-lotnisko.pl/serwis/wyswietl.php?m=saaaPHPSESSID=d812b99931dd31b22204b106699942f8

Czekam na podpowiedzi. Pozdrawiam

Dobra znalazłem rozwiązanie w manualu: należy wstawić coś takiego: ini_set('url_rewriter.tags', ''); to powoduje, że kasuje wszystkie elementy wyjściowe ze strony z PHPSESSID smile.gif)

Pozdrawiam. Sorki za samoodpowiedź. Ale może komuś się to przyda. Temat zamknięty smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.