Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: taka nieduza stronka
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
ppp
witam
poprosze o wszelkie oceny, uwagi co do tej strony www.kofeina-pub.pl
Mała uwaga dotyczy galerii, bo nie zdążyłem zeskalować zdjęć przez co może sie trochę ładować.

z góry dzięki
Cysiaczek
Wygląda ładnie, ale nie widzę żadnego menu. Wygląda trochę jak galeria.

Pozdrawiam.
grzesiek_g
Wreszcie tutaj nie przyczepię się do kodu.
Ale nie widzę h2, h3 - na pewno dlatego, że to tylko dopiero szablonik. Na pewno nie pasuje mi czcionka w menu, albo za cienka, albo poeksperymentowałbym z innymi krojami, rozmiarami.

Co do reszty designu to mi się podoba.

W kodzie nie widzę arkusza dla IE6, a dałeś dla IE7. Mam nadzieję, że to dopiszesz bo niestety jeszcze zbyt dużo osób używa tej zabugowanej przeglądarki by ją ignorować.
ppp
do grzesiek_g
troche zeszlo zeby wszystko ze standardami bylo, co do arkusza to mam tylko jeden. Zalaczony jest javascript do przgladarek ie w wersji nizszej niz 7 (ie7 calkiem niezle sobie radzi jesli chodzi o css, w kazdym razie w porownaniu do starszych). Emuluje braki tych staszych jak wsparcie dla png, selektory w css itd, bardzo fajny projekt http://dean.edwards.name/IE7/ chociaz cos sie nie moglem polaczyc ze strona teraz. Pozostaja ludzie z ie6 i bez javascriptu...
jak ktos widzie ze sie cos rozjezdza to piszczie nie jestem w stanie sprawdzic wszystkiego smile.gif
grzesiek_g
Cytat(ppp @ 13.03.2008, 14:14:12 ) *
do grzesiek_g
troche zeszlo zeby wszystko ze standardami bylo, co do arkusza to mam tylko jeden. Zalaczony jest javascript do przgladarek ie w wersji nizszej niz 7 (ie7 calkiem niezle sobie radzi jesli chodzi o css, w kazdym razie w porownaniu do starszych). Emuluje braki tych staszych jak wsparcie dla png, selektory w css itd, bardzo fajny projekt http://dean.edwards.name/IE7/ chociaz cos sie nie moglem polaczyc ze strona teraz.

Skrypt ten znam i musiałem odwołenie do niego przeoczyć w kodzie. Sprawdzić strony pod IE nie mam w tej chwili jak, ponieważ pracuję pod Linuksem a Windowsa uruchamiam tylko do sprawdzania wyglądu ciętych przeze mnie stron.
punkomuzykant
mi trochę coś nie pasuje z menu:
1. nazwa jest trochę myląca - sugeruje stronę główną
2. podczas przełączania kolejnych stron menu gdy zmieniają się obrazki widać poruszenie w lewo. Wygląda to jak niezamierzony efekt i pewnie tak jest.

Co do wyglądu stronka prosta ale bardzo fajna - grat smile.gif
Piniek
mi sie stronka podoba ale mojemy łaczu juz nie za duzo obrazków wiesz ile to zadan http ;P
ocena 6+/10
ppp
dzieki, wlasnie widze ze troche to trwa zeby sie zaladowala, ilosc obrazkow juz czesciowo zmniejszylem, ale jeszcze mam pytanie, moze ktos wie, jak zmniejszyc wielkosc png? musza zostac png zeby layout zostal. W tej chwili maja w sumie 120 kb a to chyba troche za duzo.
grzesiek_g
OptiPNG, jak masz Gimpa to zapisuje on mniejsze pliki i nie tylko png ale i jpg i gif przy porównywalnych jakościach.

Jeśli masz w dodatku Linuksa to napisz na PW, albo w temacie to podrzucę ci skrypcik, który ułatwia bardzo pracę z tym narzędziem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.