Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Darmowe galerie zdjęć bez ograniczeń
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
psw779
Bardzo proszę o opinię na temat serwisu: http://gedi.pl
AjaxSrajax
Nie ocenie kodu, bo chyba Ci na nim nie zalezy, skoro strona nie ma nawet doctype`a. Od strony graficznej to zwiekszylbym troche line-height na glownej, troche wieksze fonty. W ogole troche tu ciasno. Design ascetyczny, ale ja czasem lubie takie stronki. Jednak header mozna by troche ozywic...Jedna mega wada moim zdaniem. Brak zdjec na glownej. To ozywia strone, a w przypadku galerii to chyba konieczne nawet ;p Tak w ogole to fajny pomysl, ale nie do konca dopracowane toto. Ogolnie pozytywnie. 3/5. Pzdr!
kilas88
Wszystko szare, smutne, brzydkie tongue.gif W dodatku ten pomysł nie za ciekawe, przynajmniej jak dla mnie. Nie widzę sensu w zakładaniu jakiejś takiej darmowej galerii obrazków ^^ Pozdro.
psw779
No cóż, nad dopracowaniem cały czas pracuje. Doctype jak najbardziej będzie. Mimo tego, że css jest zgodny z w3 to planuje jego modyfikacje a co za tym idzie sam html będzie zmieniony. Na razie zależy mi na poznaniu ogólnej opinii o serwisie.
punkomuzykant
Szczerze mówiąc to niema tu niczego co mogłoby mnie przekonać do założenia w tym miejscu galerii zdjęć. Powaga - stronka nie przyciąga wizualnie pod żadnym względem - jest zwyczajnie zwyczajna tak jak setki innych. Nie chcę się wymądrzać bo grafik ze mnie bardzo słaby ale tego nie uznałbym za projekt który warto puścić w sieć.
.radex
Layout jest ok, ale taki strasznie szary... i smutny.... Odstrasza od korzystania z takiego serwisu. Zobacz jak wyglądają inne serwisy tego typu.
mydlmm
Najbardziej na twojej stronie nie podoba mi się:
Kod
Aby zobaczyć to zdjęcie musisz być zarestrowanym użytkonikiem i się zalogować

aby zobaczyć zdjęcie muszę być zalogowany i to w wersji demonstracyjnej? Przesada.
psw779
No cóż, co do dema to jest ono częścią całego systemu i musiałbym wprowadzić dużo zmian aby dało się z nim pracować bez logowania. Zastanawiam się czy nie zrobić jakiegoś uniwersalnego loginu i hasła dla tych którzy chcą się zaznajomić z systemem. Proszę o dalsze uwagi i opinie.
mydlmm
No mógłbyś np: U:demo | P:demo123
AjaxSrajax
Oki, są jakieś fotki, są jakieś grafiki. Header musi być ładniejszy. Lepiej, ale więcej życia bym tam jednak widział. I po pierwsze w sumie. Ziomuś, mamy 2008 rok. Lepiej chyba jechać do Anglii na zmywak niż pisać w ten sposób strony. To, że kod jest tragiczny, może nie zaszkodzi stronie, tej stronie, bo ona będzie wyglądać tak samo, ale zaszkodzi Tobie. Tak się teraz, a już nawet od dawna nie pisze. Dlaczego na tabelkach? Sam layout to 30 min toboty w css, a nawet mniej. Pozdro i poćwicz, no i szczere powodzonka smile.gif
.radex
tym bardziej, że to jest najprostszy z możliwych layoutów - jednokolumnowy
Pilsener
Jedyne co warto tu oceniać, to skrypt PHP:

http://aaa.gedi.pl/

Pod warunkiem, że zrobiłeś go sam. Nie jest taki zły, aczkolwiek ma drobne mankamenty.

Edyta: rada ode mnie:
Cytat
pod adres xxxx@xxxx.xx
- nie podawaj adresu mail, widać, że nie masz doświadczenia w tworzeniu serwisów www. Skasuj, chyba, że lubisz dostawać po 500 maili na dobę z propozycją kupna wigoru czy czegoś tam.
psw779
W serwisie ostatnio zaszło wiele zmian. Jeśli macie ochotę to zapraszam. Co jeszcze należałoby zmienić? Przypominam adres gedi.pl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.