Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [layout] Radex's homepage 4th layout
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
.radex
Cześć!

Chciałbym zapytać o opinie na temat layouta nad którym ostatnio pracuję. Jest on skończony w 90%, ale proszę nie pisać, żebym nie pokazywał czegoś niedokończonego, bo ja po prostu nie wiem, czy jest sens kontynuować prace nad nim.

Link: http://radex.i15.eu/lightlay/

Pozdrawiam.
Jarod
Cytat(radex_p @ 25.03.2008, 17:56:52 ) *
Nie jest on w 100% skończony, ale proszę nie pisać, żebym nie pokazywał czegoś niedokończonego, bo ja po prostu nie wiem, czy jest sens kontynuować prace nad nim.(...)

Nie podoba mi się, ale jak go skończysz to może być całkiem fajny.
koderrr
nie mam wiekszych zastrzezen co do layoutu

ale w 1280x1024 jest za duzo bialego
zrezygnowalbym z procentow
.radex
no właśnie moim zdaniem na takiej rozdzielczości wygląda najlepiej...

Na większych można ograniczyć za pomocą max-width (choć wikipedia tego nie robi i nie skarżą się)
Moli
Cytat
Nie jest on w 100% skończony, ale proszę nie pisać, żebym nie pokazywał czegoś niedokończonego, bo ja po prostu nie wiem, czy jest sens kontynuować prace nad nim.

A ja napisze. Oddaj do oceny skonczony design, teraz ocena = 0/10 (bo jest nie skonczony i nie wiem co sie zmieni).
.radex
ten lay jest prawie skończony. Oznaczać ma to, że większe zmiany już nie będą wprowadzane, a jedynie poprawki wyglądu i style, których jeszcze nie ma.
Ociu
Proszę o poprawienie tematu, aby był zgodny regulaminem tego forum.
Kildyt
Moim zdaniem powinieneś zmienić ten niebieski w topie.
Ogólnie to elementy designu są bardzo dobrze rozmieszczone. Fajnie smile.gif
Osobiście używałbym prawie wszędzie gradientów. biggrin.gif

Jak na razie nie oceniam.

Pozdrawiam!
Pilsener
Cytat
Dla IE nie ma wstępu
- uwielbiam takie podejście u webmasterów. Nie potrafią zrobić strony dla jakiejś przeglądarki, to najlepiej niech się w ogóle nie wyświetla. Oczywiście później gatka, że IE hamuje rozwój sieci bla bla bla, nie spełnia standardów bla bla bla - a ile stron w sieci choć przypomina standardy? Może z 0,05%, hipokryzja i sciana.gif

Choćby user oglądał strony w najgłupszej i najgorszej przeglądarce na rynku, to user ją wybrał a webmaster ma się do tego dostosować, bo strony robi się dla userów. User to tylko user, zarabiamy właśnie na tym, że to user a nie alfa i omega.
AjaxSrajax
Wlasnie co z tym ie? winksmiley.jpg Wstep chyba bedzie? Lubie takie layouty, ale...
To logo bym jednak dal w lewo i troszke je dopracowal.. W takich dizach to chyba wazna część strony... Prawą Kolumnę tez bym zostawil białą ewentualnie lekkie gradienciki jako back.. Ozywily by tez ja drobne grafiki i kolorowe, duze nagłówki- wiadomo winksmiley.jpg Ale tak naprawde tresc ozywia kazde strony, a takie przede wszystkim... Aha bym zapomnial- fajne są duuuże footery haha.gif
Trobin
Cytat
Dla IE nie ma wstępu

Lekki OT - jakby cała społeczność webmasterów powiedziała "nIE" i blokowała by strony dla IE to może wreszcie wyeliminowalibyśmy tą programistyczną pomyłkę... niestety, obecnie dostęp dla IE jest konieczny, więc zalecałbym usunąć takie blokady biggrin.gif
.radex
Dobra, sorka że dopiero odpisuję. Już mówię:

Temat zaraz poprawię.

Co do IE to mam go wiadomo gdzie (Trobin ma rację), ale jak mi się zachce (jestem z natury leniem), to zrobie osobne style dla IE i usunę blokadę.

Dzięki za wszystkie komentarze, zaraz trochę to dopracuję, i zobaczymy jak będzie.

Pozdrawiam!

EDIT:

Ok, dałem na serwer nową wersję. Dodałem trochę więcej kolorków, mam nadzieję, że teraz lay jest bardziej "żywy" winksmiley.jpg

Proszę o oceny!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.