Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] www.nowy-staw.cba.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
010684
Witam. Chciałabym, abyście ocenili stronę mojego miasta. Jest moja pierwsza strona PHP dlatego jestem ciekawa jak ta cała robótka wyszła.

www.nowy-staw.cba.pl
Trobin
Od strony kodu:
1) 163 linijka (przynajmniej u mnie):
  1. <style type="text/css">
  2. #menu1 {text-align:center;font-weight:bold;background-color:556B2F;color:yellow;margin-top:9;}

Style, jeżeli już w dokumencie, to w sekcji <head>
2) Jeżeli występują dwa elementy, które mają mieć taki sam wygląd to stosuje się class a nie id.
3) Oparte na tabelkach - wersja hard: tabelka w tabelce.
Ogólnie:
1) co właściwie pisałeś sam? winksmiley.jpg widzę, że system newsów "powered by COMBOY's NEWS" a sonda z jakiegoś serwisu z komponentami.
2) podobnie forum - lepiej instalować je na własnym serwerze.
3) w newsie o WOŚP jest jakiś dokument do ściągnięcia, ale niestety *.doc - kiepskie rozwiązanie. Jeżeli już to PDF.
4) Księga gości - jak powyżej tongue.gif .

Podsumowując - jak na pierwszy raz nie ma tragedii. Kilka(naście) błędów w walidacji jeszcze nikogo nie zabiły (no ale to: <?xml version="1.0" encoding="windows-1250"?> jest już lekkim przegięciem). Polecałbym lekturkę:
1) Tabelki to złoooo
2) Kilka rad a propo CSS
No, to tyle. Oczywście wszystko to opinie subiektywne i nie należy ich brać sobie do końca do serca winksmiley.jpg .
010684
Dlaczego nie brać do serca? Jak najbardziej biorę. Uczę się małymi krokami i zupełnie sama. Wiem, że w kodzie strony może być jeszcze chaos, ale na wiele rzeczy natykałam się w trakcie tworzenia strony. I to było takie dokładanie. Zabrakło czasu żeby to ujednolicić. Dzięki za link do strony gdzie piszą o tabelach. Przyda się na pewno. Wiem, że dużo osób tabel nie lubi. Ja skorzystałam, bo kiedyś tak ktoś pokazał. Ale poczytam i z czasem zmienię. Czasem korzystam z gotowców (np. księga gości, forum itp.), bo nie jestem jeszcze na etapie pisania takich rzeczy samodzielnie. Czasem trzeba wziąć skadś pomysł. Do tego dochodzi fakt, że z PHP nie miałam wiele wspólnego i uczę się tego języka. No i po trzecie to brak czasu. Ale z czasem mam nadzieję, że z gotowych skryptów zrezygnuję i stworzę własne. Dzięki za uwagi. Czekam na następne smile.gif
tyranka
Jeszcze tam gdzie sa zdjecia i ich powiekszanie, mozesz wstawic lightbox'a, bedzie sie lepiej ogladac smile.gif
koderrr
php ?
ja widze same gotowce
010684
Cytat(tyranka @ 29.03.2008, 18:39:50 ) *
Jeszcze tam gdzie sa zdjecia i ich powiekszanie, mozesz wstawic lightbox'a, bedzie sie lepiej ogladac smile.gif

Mówisz o galerii zdjęć? Jest tam lightbox.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.