Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Strona do oceny- strona klasowa
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
rupek
Witam
Stronka do oceny: http://3tc.cba.pl
Skrypt logowania oraz dodawania newsow i ich wyswietlania na stronie wykonalem sam

Zależy mi na ogolnej ocenie

Pozdrawiam
grzesiek_g
Parę ortografów zauważyłem, parę błędnie wpisanych słów (bez spacji). Graficznie bardzo prosto ale za to czysto i czytelnie.

Parę niedociągnięć w kodzie:
- jak dajesz dla Aktualności h2, to naturalną koleją rzeczy dla tytułu newsa należy się h3 (a nie znowu h2).
- widzę w paru miejscach br, łatwo można je wyeliminować stosując marginesy
- ponieważ nie mam włączonego teraz IE to nie zobaczę jak strona wyświetla się pod IE, a widzę, że podałeś info o nieprawidłowościach, mimo wszystko spróbuj poprawić wyświetlanie pod IE, na tym forum było już sporo rozwiązanych błędów z tą przeglądarką, na pewno coś znajdziesz.

Ogólnie jestem zaskoczony kodem, dobrze zaczynasz, oby tak dalej.
isso
Strona przejżysta i zachowana w dobrej tonacji. System logowania dla ~30 osób smile.gifsmile.gifsmile.gif Forum - wydaje mi się bezużyteczne jak dla tak małej społeczności.

Po najechaniu na link w news`ie zwiększa się jego rozmiar - kiepski efekt.

W archiwum przydałby się podział na strony.

Ogólnie mnie się podoba smile.gif Mimo, że reklam jest prawie tyle co tekstu na stronie smile.gif
sniezny_wilk
A to jest jakiś żart prawda ? :

Cytat
Witryna nie wyświetla się poprawnie pod przeglądarką Internet Explorer. Zalecamy używać przeglądarki Firefox lub Opera

Nie potrafiłeś zrobić kompatybilności ze wszystkimi przeglądarkami to dałeś taki tekst ?
slammer
Troszkę nie pasuje :hover w menu lewym. Zielona grafika pokazuje się na dominującym białym tle... nie jestem grafikiem, ale wg mnie to jest do wymiany biggrin.gif

Podoba mi się za to kod... Wiesz co to DIV i CSS biggrin.gif

zmien tylko
Kod
    background-image: url('images/a2.gif');
    background-repeat: repeat-x;

na
Kod
    background: url('images/a2.gif') repeat-x;
rupek
Cytat(sniezny_wilk @ 6.04.2008, 00:41:54 ) *
A to jest jakiś żart prawda ? :

Nie potrafiłeś zrobić kompatybilności ze wszystkimi przeglądarkami to dałeś taki tekst ?

Tak, dałem taki tekst. Strona trzyma się wyszstkich standardów ( czyt. waliduje się), wiec nie mam wiekszej motywacji do tego aby poprawiać to pod IE, który to ma swoje własne standardy 

Co do forum, to choć że jest da tak malej liczby osób to przydało się nie raz
sniezny_wilk
Cytat(rupek @ 6.04.2008, 07:25:45 ) *
Tak, dałem taki tekst. Strona trzyma się wyszstkich standardów ( czyt. waliduje się), wiec nie mam wiekszej motywacji do tego aby poprawiać to pod IE, który to ma swoje własne standardy
Co do forum, to choć że jest da tak malej liczby osób to przydało się nie raz

A to co mówisz to jest akurat bardzo złe podejście. Proponuję to poprawić, bo większość ludzi używa właśnie IE i nic na to nie poradzisz.
Sadu2
Dokładnie, wejdź na ranking.pl i zobacz jakiej przeglądarki najczęściej używają. Jeśli chodzi o stronę to nawet nawet, ale nie lubię gdy jest tyle białego. Męczą się oczy (bynajmniej moje).
AjaxSrajax
Jakaś grafika na głównej by się przydała, jakies ze dwie ladne ikonki chociaz...
Na "logo" klasy 3TC na headerze wypadało by móc kliknąć co by się na `home` móc przenieść.
Dobra robota anyway... 7/10
wert1
  1. <?php
  2. trochę statystyki
  3. Zostało 10 dni do końca roku szkolnego
  4. ?>

questionmark.gif

mogę ci zaoferowac miejsce na serwerze winksmiley.jpg

pisz : 6 8 6 5 1 8 6 (gadu-gadu)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.