Dzisiaj rozpoczynamy rekrutację osób na stanowiska opiekunów forum.
Chętni mogą się zgłaszać do mnie poprzez PW. Do obsadzenia są 4 stołki.
Wymagania formalne:
- minimum 3 miesięczny staż na forum
- brak formalnych upomnień i innych sankcji na koncie
- skończone 16 lat
Kryteria wyboru kandydatów:
Ja wspomniałem, są 4 miejsca, z których niekoniecznie wszystkie muszą zostać obsadzone - zależy to od liczby zgłoszeń i poziomu, jaki będą reprezentowali kandydaci. Nie określam czasu, w jakim zostaną rozpatrzone podania, bo każdy kandydat musi zostać zaopiniowany przez obecną ekipę.
Wymagamy umiejętności racjonalnego myślenia, kultury osobistej i chęci do pracy. Osoba na tym stanowisku powinna dobrze orientować sie w tematyce poruszanej na forum. Nie bez znaczenia jest aktywność i ilość zgłaszanych raportów.
Proszę o umotywowanie chęci zostania opiekunem, bo motywacja to klucz do sukcesu

Jak wygląda praca opiekuna?
Podobnie jak moderatora - opiekun ma takie same uprawnienia i obowiązki jak moderator, tylko dotyczą mniejszej ilości for. Musi zatem przeglądać forum w poszukiwaniu tematów oraz postów łamiących regulamin i reagować odpowiednio do sytuacji. Powiniem pomagać użytkownikom w sprawach związanych z działaniem forum i rozwiązywać zaistniałe problemy/konflikty.
Czas bycia opiekunem nie jest limitowany, ale podlega większemu rygorowi. Można wylecieć, jeśli nie wypełnia się obowiązków, lub robi się to źle - np. nadużywa władzy. Dwa lub trzy razy w roku jedna-dwie osoby zostaną pełnoprawnymi moderatorami. To też jest uzależnione od nakładu pracy włożonego w forum.
Co z tego będziesz miał(a)?
No cóż - mi kiedyś ~nospor obiecał chwałę i kobiety... cóż mogę Wam więcej obiecać?

Pozdrawiam i czekam na zgłoszenia.
--edit
Przyjmijmy wstępnie, że na Wasze zgłoszenia czekam do przyszłego wtorku (15 kwietnia 2008)