Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Rekrutacja
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
Cysiaczek
Witajcie

Dzisiaj rozpoczynamy rekrutację osób na stanowiska opiekunów forum.
Chętni mogą się zgłaszać do mnie poprzez PW. Do obsadzenia są 4 stołki.

Wymagania formalne:

- minimum 3 miesięczny staż na forum
- brak formalnych upomnień i innych sankcji na koncie
- skończone 16 lat

Kryteria wyboru kandydatów:

Ja wspomniałem, są 4 miejsca, z których niekoniecznie wszystkie muszą zostać obsadzone - zależy to od liczby zgłoszeń i poziomu, jaki będą reprezentowali kandydaci. Nie określam czasu, w jakim zostaną rozpatrzone podania, bo każdy kandydat musi zostać zaopiniowany przez obecną ekipę.
Wymagamy umiejętności racjonalnego myślenia, kultury osobistej i chęci do pracy. Osoba na tym stanowisku powinna dobrze orientować sie w tematyce poruszanej na forum. Nie bez znaczenia jest aktywność i ilość zgłaszanych raportów.

Proszę o umotywowanie chęci zostania opiekunem, bo motywacja to klucz do sukcesu smile.gif

Jak wygląda praca opiekuna?
Podobnie jak moderatora - opiekun ma takie same uprawnienia i obowiązki jak moderator, tylko dotyczą mniejszej ilości for. Musi zatem przeglądać forum w poszukiwaniu tematów oraz postów łamiących regulamin i reagować odpowiednio do sytuacji. Powiniem pomagać użytkownikom w sprawach związanych z działaniem forum i rozwiązywać zaistniałe problemy/konflikty.

Czas bycia opiekunem nie jest limitowany, ale podlega większemu rygorowi. Można wylecieć, jeśli nie wypełnia się obowiązków, lub robi się to źle - np. nadużywa władzy. Dwa lub trzy razy w roku jedna-dwie osoby zostaną pełnoprawnymi moderatorami. To też jest uzależnione od nakładu pracy włożonego w forum.

Co z tego będziesz miał(a)?
No cóż - mi kiedyś ~nospor obiecał chwałę i kobiety... cóż mogę Wam więcej obiecać? winksmiley.jpg

Pozdrawiam i czekam na zgłoszenia.

--edit
Przyjmijmy wstępnie, że na Wasze zgłoszenia czekam do przyszłego wtorku (15 kwietnia 2008)
kszychu
Ja tylko w kwestii formalnej: kobiety skończyły się już jakiś czas temu, pozostaje więc tylko chwała.
acztery
a ja moge być opiekunem ? biggrin.gif? poziom warnów = 0 ... smile.gif
l0ud
Cytat
a ja moge być opiekunem ? biggrin.gif? poziom warnów = 0 ...

pewnie możesz, ale miejsce na zgłaszenie swojej kandydatury to PW a nie ten temat smile.gif
webdice
Cytat(Cysiaczek @ 8.04.2008, 16:18:38 ) *
(...) opiekun ma takie same uprawnienia i obowiązki jak moderator, tylko dotyczą mniejszej ilości for. (...)

Na jakich forach będą potrzebni opiekunowie?
Sabistik
Wszędzie tam gdzie jest w opisie działu: "Forum prowadzone przez: Opiekunowie".

~acztery nie kpij proszę...
Cysiaczek
Otrzymałem już kilka zgłoszeń i pomyślałem, że jeszcze raz napiszę, kim jest "opiekun", bo nie jestem pewien, czy wszyscy zrozumieli to tak, jak należy.

Opiekun to moderator w zakresie for ograniczony do tych, przy których jest napis "Forum prowdzone przez Opiekunowie" - to już napisał Sabistik. Nazwa może byc myląca, ale to stanowisko jest obecne od dłuższego czasu i każdy opiekun ma prawo i obowiązek moderować tam, gdzie może w zakresie swoich możliwości. To, czy sobie potem z kolegami zrobicie podział kto na jakim forum chce być dominujący, to Wasza (nasza wewnętrzna) sprawa.

Pozdrawiam.
acztery
Sabistik jakaś aluzja... ? ludzie się zmieniaja i trzeba im dawać szanse. smile.gif
Sabistik
Wybacz, ale nie mam ochoty współpracować z osoba, która ma największą ilość upomnień na forum i przebija osobę na drugim miejscu o drugie tyle.
phpion
@Sabistik:
Przepraszam, że się wtrącę i przy okazji nieco narażę (winksmiley.jpg) ale po co w takim razie jest odejmowanie ostrzeżeń? Myślałem, że ktoś dostając ostrzeżenie dostaje równocześnie informację "O, nie rób tak", po czym, gdy ktoś uznaje, że user zrozumiał swój błąd i przestał go powielać, więc odejmuje mu ostrzeżenie. Wydaje mi się to troszkę niesprawiedliwe, że, pomimo czyszczenia konta, dawne krzywdy nadal są pamiętane winksmiley.jpg Kojarzy mi się to z ludźmi wychodzącymi z więzienia, którzy tak naprawdę nie mają innej alternatywy, niż zrobienie czegoś, co ich tam z powrotem zaprowadzi - bo kto zatrudni byłego więźnia? Tak z ciekawości pytam bo mnie to nieco zaintrygowało.
PS: akurat ~acztery to przypadek wręcz kuriozalny biggrin.gif więc pytam czysto teoretycznie, bez wskazania na konkretnego usera.
seaquest
~phpion: a wyobraź to sobie trochę inaczej, czy ludzie, którzy wyszli z więzienia są przyjmowani do policji?

Pamiętajmy, że moderator/opiekun powinien być na forum wzorem do naśladowania. Nie zawsze tak musi być (dlatego dopuszczam wyjątki), ale w większości przypadków powinno.
phpion
Cytat(seaquest @ 9.04.2008, 20:13:40 ) *
~phpion: a wyobraź to sobie trochę inaczej, czy ludzie, którzy wyszli z więzienia są przyjmowani do policji?

Z tej strony na to nie spojrzałem - dobry argument.

Cytat(seaquest @ 9.04.2008, 20:13:40 ) *
Pamiętajmy, że moderator/opiekun powinien być na forum wzorem do naśladowania.

Znowu punkt dla Ciebie smile.gif

Moją wątpliwość uznaję za wyjaśnioną.
acztery
a jak fajnie moze powinienem starac sie o zarząd... biggrin.gif

phpion powiadasz kuriozolny dobre.. nie wiem czy mam dziękować za takie komplementy. Czy już nikt nie wierze w to ze ja sie zmieniłem biggrin.gif No ale spoko niechce miec takiego extra opiekuna to luzik. pozdro
seaquest
~acztery: to nie moja decyzja tylko Administratora, ja akurat zdania na Twój temat nie mam. Choć sam byłem autorem 2 ostrzeżeń w Twojej historii.
Cysiaczek
Na dzisiaj był zaplanowany koniec terminu składania wniosków. Tak się nie stanie, ze względu na problemy z domeną, które wielu osobom uniemożliwiły dostęp do forum.
Z drugiej strony, wniosków nie ma zbyt wiele (od 4 dni nie dostałem żadnego nowego), więc poczekam jeszcze do końca tygodnia.

Osoby, które się zgłosiły zostaną poinformowane o decyzji poprzez PW w najbliższym czasie.

Pozdrawiam

--edit
Proszę nie wysyłać już nowych zgłoszeń - decyzje zostały podjęte smile.gif

--WYNIKI--

Zmieniam nieco formułę powiadomienia - dostały je jedynie osoby, które zostały przyjęte. Jeśli nie dostaliście PW, to znaczy, że nie dostaliście stołka. Nie będę też specjalnie uzasadniał - po prostu, ze zgłoszeń zostali wyłonione osoby, które na to zasługują i budziły najmniej kontrowersji wśród obecnej ekipy.

Osoby, które zostały nowymi opiekunami:

~ayeo
~batman
~Piniek
~webdicepl

Gratuluję smile.gif
sztosz
Czy temat jest przypięty bo rekrutacja nadal trwa?
tiraeth
Faktycznie, przeoczenie. Temat został odpięty. Oczywiście rekrutacja się już (dosyć) dawno zakończyła.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.