Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [layout] Layout prostej strony
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
phpion
Witam,
grafik ze mnie żaden jednak z konieczności musiałem stworzyć grafikę na stronę. Strona ma być prosta i czytelna. Żadnych wodotrysków (których i tak bym pewnie nie zrobił tongue.gif), super bajeranckich efektów. Ot zwykła strona informacyjna, taka nieco większa wizytówka.

http://phpworkstation.com/ekosoil.png

Prosiłbym o opinie i ewentualne uwagi co poprawić. Wszelkie informacje będą dla mnie bardzo cenne.

Pozdrawiam,
pion

PS: logo na razie jest tragicznej jakości - czekam na lepsze.
parzol
Drogi pionie exclamation.gif smile.gif

Bardzo fajna stronka. Jedyne co może bym zmienił to menu u góry po prawej. Słaby kontrast przez co czytelność spada.

No i content jakiś prosty ale to rozumiem się zmieni w zależności od zawartości podstron.

Ogólem jak dla mnie 8/10. party.gif
Cezar708
jeśli nie jesteś grafikiem i sam wpadłeś na pomysł z tymi drzewkami to jestem pełen podziwu, świetny pomysł.

i za to stawiam 10/10... bo i kolorki wg mnie dobrze dobrane winksmiley.jpg

Pozdrawiam
Cezar708
LBO
Strona prosta i czytelna.

Również uważam, że top ma w sobie za mało kontrastu i ewentualnie zastanowiłbym się nad innym sposobem wykonania drzewek np.

Many vector trees on the white background

2D vector trees

W logo

Pozdrawiam, Alan

edit:

linki powinny być już w porządku
phpion
Dzięki wszystkim za opinie.

@Parzi:
Górne menu faktycznie zrobię chyba nieco ciemniejsze...

@Cezar708:
Dzięki smile.gif Muszę jednak przyznać, że sama grafika z drzewkami pochodzi z sxc.hu. Została przeze mnie przerobiona. Sam pomysł jej wykorzystania jest mój. Początkowo miało to być jakieś ładne zdjęcię w kolorystyce jesiennej. Finalnie stanęło na tych drzewkach.

@LBO:
Dzięki serdeczne za linki! Drzewka z pierwszego wydają się bardzo ciekawe. Szkoda jedynie, że są płatne. Przedstawię je klientowi i może się na nie połaszczy winksmiley.jpg hehehe.

Jeszcze raz dzięki za wszystkie komentarze.
kbsucha
Top bardzo przyjemny, podobnie jak kolory na stronie, pod tym wzgledem swietna robota. Ja bym moze jeszcze sprobowal dodac jedna kolumne do contentu, wydaje sie strasznie rozciagniety, a z drugiej strony zle sie czyta taki szeroki tekst. Moze jakies informacje kontaktowe, lub kilka zdjec.

pozdrawiam
phpion
smile.gif
Dzięki za opinię. Z tym środkiem faktycznie wypadałoby coś zrobić jednak brakuje mi na razie koncepcji jak go usprawnić. Jedyne co mi przychodzi do głowy to dodanie danych kontaktowych (jak pisałeś) lub newsy (których ma nie być więc musiałbym je na siłę dodać). Możliwe jednak, że ustawię tło dla środkowego diva jako największe drzewko wyrównane do lewego dołu.
Na razie czekam do poniedziałku na info od Klienta.
Jeszcze raz dziękuję za wszystkie wypowiedzi.
jaQQu
Jeżeli ma to być prosty design to się zgodzę nieźle ci wyszło, ale (zawsze ja musze wstawić ale aaevil.gif ) przyczepie się do 2 rzeczy:
1. strasznie pusty ten design, wiem, ma być to proste, ale z tym też nie można przesadzać
2. to menu na dole jest mało widoczne
sagittariuspl
i ja się przyczyniam do komentarza na temat tych drzewek - potrzebowałem chwili by zrozumieć co to wogóle jest. ale poza tym lay prosty i schludny - jak na wizytowke firmy to ok
.radex
widać, że się postarałeś winksmiley.jpg Lubię prostotę plus do tego ładny dobór kolorków smile.gif Na tym forum rzadkością są ładne layouty...

9.5/10

Pozdro.
piotrooo89
jest na czym oko "zawiesić" tongue.gif chyba wszystko co trzeba powiedzieć zostało już powiedziane.

ocena 9.5/10
phpion
wstydnis.gif dzięki za kolejne (i to przychylne!) opinie!

Pozwalam sobie odświeżyć temat, gdyż mam do przedstawienia całkowicie nowy lay, który został wybrany przez klienta:
http://phpworkstation.com/ekosoil_new.jpg
Proszę o opinie nim. Jak oceniacie jego poziom w porównaniu do mojej pierwszej propozycji ( http://phpworkstation.com/ekosoil.png )?
Pozdrawiam,
pion
.radex
Fuj! Co za syf... Sorry, ale layout wygląda jak z przed 10 lat.

IMO pierwsza wersja przedstawiona w tym temacie była o niebo lepsza...

Pozdro.
kbsucha
Lay bez potencjalu, poprzedni o niebo lepszy. No, ale jak wiadomo "klient nasz pan", jeżeli nie da sie przekonać do poprzedniego to zrób, skasuj kase i zapomnij.

Pozdr
piotrooo89
prostota jest potrzebna ale jak jest za dużo to również jest niedobrze... nie jest najgorszy taki przeciętniak ale zbyt uproszczony. kbsucha ma racje "klient nasz pan" i nie przetłumaczysz

ocena 4.5/10
.radex
Nawet nie chodzi o zbytnią prostotę. Czcionki raz małe, raz duże, czasem pochylone. Tak bez ładu i bez składu. A te gradienty to naprawdę są do bani.

Pierwszy lay (jak już napisałem): 9,5/10
Drugi lay: 2/10
parzol
blinksmiley.gif

Ten nowy lay wygląda jak PGR`owska broszura sciana.gif

Człowieku ledwo śniadanie zjadłem i aż mi się coś w brzuchu kręci - STRASZNY LAY!!

O ile pierwszy zaproponowany oceniam wysoko bo jest ładny i nowoczesny to ten drugi to jakieś totalne nieporozumienie? A może chciałeś sobie zażartować w ten sposób? Bo chyba nie mówisz poważnie że w 2008 roku ktoś za taki lay da chociaż złotówkę dry.gif

Ja bym dopłacił żeby taki usunąć guitar.gif

Dodatkowo niesmaczne są te fotografie - wygladają jakby ktoś zrobił skana z pomiętej gazety "Tygodnik działkowca" lub "Mój traktorek"! Z czym do ludzi...

PORAŻKA! 0/10
AjaxSrajax
Tamten był śliczniutki, ten jest tragiczny, ale tak to jest z klientami, że wybierają to co wybierają i psują człowiekowi portfolio ;D Nic na to nie poradzisz, psi żywot winksmiley.jpg
phpion
Dzięki wszystkim za opinie. Prawdę mówiąc spodziewałem się takiej reakcji. No ale - cóż zrobić...

PS: to nie jest żart
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.