Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Prosta strona bez dodatkowych grafik
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
sowi
Hei!
prośba o ocenę strony: http://www.8net.pl/ptp/. Działa tylko ta pierwsza strona - reszta jeszcze nie podpięta. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie smile.gif

pzdr
sowi
piotrooo89
layout ładny i przyjazny... kolory wg mnie ładnie dobrane smile.gif
jest ok.

8.5/10
sniezny_wilk
Widziałeś jak strona wygląda pod IE6 ? W lewym menu nie działa hover (hover powinno się używać dla linków, pewnie używasz dla całego diva), strona się "rozjeżdża". Te pogrubienie jako efekt po najechaniu na link, to wg. mnie nie pasuje.

Za te kilka błędów dałbym ogólnie 3/10

Edit: popraw kod, żeby był zgodny z w3c
1010
A gdzie stopka? Ukradli?
grattz
Ja bym:
zobacz więcej >>
przesunąl na prawo tak jak :
czytaj wiecej >>
Kildyt
Bardzo dobra strona.
Design dobrany do użytkownika (nie sądzę, że wchodzą na tego typu strony soby, które chcą podziwiać grafikę) i za to bardzo duży plus.

"zobacz więcej >>" przesunąłbym na prawo.

Napis w topie przesunąłbym trochę na prawo od logotypa i użyłbym go jako linka przekierowującego na stronę główną. Logotyp moim zdaniem niepotrzebnie się podkreśla po najechaniu na niego kursorem.

Ocena: 8/10.
.radex
Strona w miarę ładna, doctype ładne smile.gif Tylko te dwa głupie i proste błędy walidacji. Przenieś

Kod
<script type="text/javascript"><!--
document.writeln('<'+'scr'+'ipt type="text/javascript" src="http://home.hit.stat.pl/_'+(new Date()).getTime()+'/script.js?id=AqKbGaeLiOqngF8hH8ahZZewzStghicCljZio52K1oT.u7"></'+'scr'+'ipt>');
//--></script>

do <head> (...) </head>
koderrr
zainteresuj sie css hover
wtedy menu zadziala pod IE

pozatym border dotted pod ie wyglada fatalnie
zastanow sie nad graficznym zastapieniem tego
.radex
koderrr - ale dlaczego graficznym? To ma być "prosta strona bez dodatkowych grafik" winksmiley.jpg Użyszkodnicy IE to i tak oleją. A jak im się nie podoba - to niech wymienią IE na "nowszy model".
devnul
Cytat(sniezny_wilk)
hover powinno się używać dla linków, pewnie używasz dla całego div

a gdzie Ty takie głupoty wyczytałeś? Że IE nie wspiera hover dla niczego prócz <a> to nie znaczy że to błąd. Hover jest użyty poprawnie a dla IE przydałby się hack (np expression w css)

@radex_p: nie do head tylko przed </body>

Co do strony: Czysto i przejrzyście, jest ok, nie podobają mi się tylko te długie podkreślenia w menu poziomym
koderrr
Cytat(radex_p @ 18.05.2008, 13:49:51 ) *
koderrr - ale dlaczego graficznym? To ma być "prosta strona bez dodatkowych grafik" winksmiley.jpg Użyszkodnicy IE to i tak oleją. A jak im się nie podoba - to niech wymienią IE na "nowszy model".

mialem na mysli zrobienie screena jak to wyglada w operze i dac w bgr li:hover
nie jest to duzy problem
sowi
Dzięki piękne za wszystkie opinie i uwagi. Część mogłem zastosować, a część musiałem pozostawić ocenie zamawiającego, jako że to zawsze on jest "tym najważniejszym"

Ostateczna wersja strony znajduje się pod adresem www.ptp.org.pl/warszawa. Jeżeli macie jeszcze jakieś uwagi, to bardzo chętnie się z nimi zapoznam smile.gif
piotrooo89
ładne tylko trochę wkurzające jest to jak najeżdżam myszką na menu i w cały div mi sie pogrubia... według mnie powinno być tylko po najechaniu na link..

ocena 9/10
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.