Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] o45.info
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Enetion
www.o45.info

Można tu (oczywiście całkowicie za darmo) założyć stronę na CMSie PHP-Fusion, niedługo będą dodawane także inne skrypty oraz ciągle dodawane nowe modyfikacje do już wcześniej dodanych (nowe skórki, możliwości). Oceniajcie moją prace bez skrupułów, nie próbujcie być mili i walcie prosto z mostu co wam nie pasuje winksmiley.jpg
Tibod
Jeżeli chodzi o stronę graficzną: jest nie dopracowana. Jak dla mnie jest za bardzo rozlana. Przy rozsądnej rozdzielczości wyłazi poza ekran, a tak na prawdę nic nie prezentuje.

Jeżeli chodzi o to, co tygryski lubią najbardziej: zabezpieczenia - strona jest wogóle nie dopracowana. Zmienna strona do pliku index.php którą tak po prostu wrzucasz do include to nie za dobre rozwiązanie.
Formularz rejestracyjny nie ma ŻADNEJ walidacji. Ani e-mail, ani hasło. Można tak wpisać cokolwiek, a strona tyklo podziękuje.

Inne:
http://www.o45.info/index.php?strona=setp&s=\'

Kod
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '\'_\'\'_admin' at line 1
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '\'_\'\'_admin ( admin_id TINYINT(2) UNSIGNED NOT NULL
AUTO_INCREMENT, admin_ri' at line 1You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '\'_\'\'_articles' at line
1You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '\'_\'\'_articles ( article_id SMALLINT(5) UNSIGNED NOT NULL
AUTO_INCREMENT, ar' at line 1You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '\'_\'\'_article_cats' at line 1You
have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '\'_\'\'_article_cats ( article_cat_id SMALLINT(5) UNSIGNED NOT
NULL AUTO_INCREM' at line 1You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '\'_\'\'_blacklist' at line ...........

(link_name, link_url, link_visibility, link_position, link_wi' at line 1Gratulacje!
Skrypt php-fusion został poprawnie dodany!

Oto adres twojej nowej strony:
http://www.o45.info/f/f.php?f=\'_\'\'

Kod
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '\\\\\\\'_\\\\\\\'\\\\\\\'_settings' at line 1You have an error
in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '\\\\\\\'_\\\\\\\'\\\\\\\'_settings' at line 1You have an error in your SQL syntax;
check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '\\\\\\\'_\\\\\\\'\\\\\\\'_blacklist WHERE blacklist_ip='83.24.196.57' OR blackli' at line 1You have an error
in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '\\\\\\\'_\\\\\\\'\\\\\\\'_settings SET counter=counter+1' at line 1
marcio
LFI
Cytat

POtem moge dac login dlugi jaki chce i rozwala strone

Jesli chodzi o design to mi sie podoba

Zalozylem cms ale co z tego jak mam taki krociotki syntax http://rafb.net/p/iPju2C66.html

Widzisz jak to jest jak sie nie filtruje http://www.o45.info/f/f.php?f=%3Cscript%3Ealert(\
Enetion
Dziękuje za opinie, już naprawiam błędy dodam także coś do skracania linków.
Babcia@Stefa
Brak żadnych informacji o stronie w meta tagach, brak znacznika < title >.

Wszystko się rozlewa.
Logo powinno być moim zdaniem przynajmniej w jakimś obramowaniu (jeśli to obrazek to daj np. border="1")

Te ikony na stronie głównej nie są proporcjonalne do tekstu ( to jakby dać tytuł newsa w wielkości 1000, a treści 10 tongue.gif )
Te boczne panele powinny być wyśrodkowane, szczególnie menu.

Cytat

Cytat
Table 'reco_fusion.d_settings' doesn't existTable 'reco_fusion.d_settings' doesn't existTable 'reco_fusion.d_blacklist' doesn't existTable 'reco_fusion.d_settings' doesn't exist

Tu jeden błąd związany z MySQL'em.

Popracuj nad wyglądem i funkcjonalnością, dopiero dobrze ocenimy smile.gif

@edit
Jeszcze dodam:
Cytat
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request
www.o45.info

Pozdrawiam, Babcia@Stefa
Enetion
Błędy wynikały z powodu edycji skryptu, teraz mam nadzieję że wszystko jest ok.
klocu
Do mnie nie przemawia adresowanie. Tworzenie nowego pliku z danymi? Jak dla mnie rozwiązanie to tylko wildcard + htaccess. Ikony są troszkę zbyt duże w stosunku do całości.
Kod. Gdzie zaczyna się html? a gdzie kończy body? Kodowanie windows-1250. Ajć.

Pomysł dobry, ale wykonanie troszkę do dopracowania jak dla mnie. I jakieś meta-tagi by się przydały.
Jarod
Cytat
Nie istnieje taki urzytkownik jak ". $nick .", jeśli chcesz możesz się zarejestrować pod tym nickiem

Grafika beznadziejna. Brak doctype, meta, i tabelki..
Babcia@Stefa
Jeżeli masz problem z serwisem, napisz na GG: 9997881 a Ci pomogę.
Za przerobienie całego serwisu oczywiście dasz jakieś moje linki na Twoją stronę smile.gif

Dziękuję, Babcia@Stefa
Enetion
Cytat
Jeżeli masz problem z serwisem, napisz na GG: 9997881 a Ci pomogę.
Za przerobienie całego serwisu oczywiście dasz jakieś moje linki na Twoją stronę smile.gif

Dziękuję, Babcia@Stefa

Dzięki, ale nie skorzystam.
.radex
Ueee? Co to ma w ogóle być?

Brak doctype.
Wygląd jak z visty czy innego chińskiego szitu
Semantyka, albo raczej jej brak
- tabelki
Strona jakby była zrobiona w jakimś WYSIWYG'u
- <td colspan="7" background="images/index_11.png" width="100%" height="47" class="stopka">
Ładne kodowanie, a nieumiejętność posługiwania się nim
<marquee>

Sory wielkie, ale ja na Twoim miejscu bym zaczął od początku

Tak jak chaciałeś: nie próbuję być miły i walę prosto z mostu.

Pozdro.
Enetion
Oj już was nie pytam o nic, bo każdy mówi że mam zrobić co innego. Dodając do tego inne fora i ich komentarze żadna strona na świecie nie jest dobra. Temat do zamknięcia.

Cytat
visty czy innego chińskiego szitu

Że Vista nie działa komuś poprawnie nie znaczy że jest fuj. Ale to nie temat na takie rozmowy, z XP było to samo.
.radex
Cytat(Enetion @ 11.05.2008, 20:20:12 ) *
Że Vista nie działa komuś poprawnie nie znaczy że jest fuj. Ale to nie temat na takie rozmowy, z XP było to samo.

Mi działała poprawnie, a i tak sądzę że jest fuj. Cały M$ jest fuj.

Po za tym skoro mówisz, że to nie temat na takie rozmowy, to po co stwarzasz niepotrzebny flame?

Po prostu poducz się trochę, zrób nową wersję i daj do oceny winksmiley.jpg
marcio
Cytat
Oj już was nie pytam o nic, bo każdy mówi że mam zrobić co innego. Dodając do tego inne fora i ich komentarze żadna strona na świecie nie jest dobra. Temat do zamknięcia.

Nie obrazaj sie trzeba wytrzymac krytyke chodz wiem ze jest tu paru ludzi ktorym nigdy nic nie pasuje

Ogolnie widze ze zmieniles design i bardzo mi sie teraz podoba napisz jak strona bedzie gotowa smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.