Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [javascript tabs] Zakładki ala WinXP
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Black-Berry
Proszę o ocenę i przy okazji o test na różnych przegladarkach. Z góry dzięki.

Odwiedź moją stronę
Sadu2
Opera, FF, IE 6,7 - GIT smile.gif

Bardzo fajne zakładki. Zwłaszcza te z niebieskim paskiem.
webdice
To chyba mój pierwszy post w dziale Oceny smile.gif. Dla mnie bomba, od strony wizualne bardzo ładnie, ładna kolorystyka. Kod bardzo czytelny.

Ocena: 10 / 10.

Oby więcej takich prac smile.gif.
Black-Berry
Dzięki za uznanie i testy. Przy okazji mam jeszcze taki problem. Fajnie jakby te zakładki mogły być 2,3,4... -rzędowe (tak jak w win XP). Nie bardzo wiem jak mogłoby to wyglądać. Nowe rzędy powinny lądować na górze, ale w standardzie przeglądarek nie da się chyba zrobić float:bottom. Rozumiecię o co mi chodzi ? Moze widział ktoś podobne i mógłby zarzucić linkiem ?
Moli
Efekt super, kod też. Ale co jeśli ktoś by chciał w zakładach umieścić plik php ? Nie wszystko można wczytać do <li>, treść zakładek powinna operować na divach.
.radex
łał smile.gif Podoba mi się. Coś ostatnio na same ładne prace trafiam smile.gif

btw.

nieszczególnie mi się podoba wygląd pierwszych zakładek - pierwsze skojarzenie: winszit xp tongue.gif

drugie są w porządku - pierwsze skojarzenie: clearlooks

Pozdro smile.gif
Nekro
Witam

Nie wiem czy zwrociles uwage na to jaka sie to zachowuje gdy okno przegladarki nie jest w full screanie.
Teksty sie rozwalaja.

Ogolnie bardzo mi sie podoba winksmiley.jpg
piotrooo89
wszystko co trzeba było powiedzieć zostało powiedziane. więc co ja sie będę powtarzał.

ocena 10/10
sniezny_wilk
Podzielam zdanie poprzedników co do wyglądu. Jedyne do czego mogę się przyczepić, to wygląd strony w Safari (wszystkie zakładki są widoczne jako zaznaczone po wejściu na stronę).

EDIT: co do Safari jak zmniejszę rozmiar przeglądarki tak do 150/200 px to zakładki wydłużają się i "rozwalają"

Błąd występujący przy skalowaniu przeglądarki zauważyłem również na IE, oraz FF, a to już poważny błąd.
Black-Berry
Dzięki za wskazówki. Z tym przewijaniem to właśnie to o czym pisałem wcześniej. Nie da się chyba wyświetlać ich w 2 rzędach. W każdym razie musze jeszcze nad tym popracować.

Pozrawiam wszystkich serdecznie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.